Tgrt Haber
24 Haziran 2021 14:49

Suikast hedefindeki AK Partili vekil Yıldız: Cumhurbaşkanını bırakmamı istiyorlar

Terör örgütü PKK’nın suikast hedefindeki AK Partili Vekil İbrahim Halil Yıldız ilk kez TGRT Haber’e konuştu. Yıldız, “ Tehdit ediyorlardı. AK Parti’yi bırakmamı, Sayın Cumhurbaşkanını bırakmamı istiyorlardı. Hiçbir zaman bunu düşünmedim. Sayın Cumhurbaşkanımızın, ülkemin ve bayrağımızın yanında olmaya devam edeceğim” dedi.

Suikast hedefindeki AK Partili vekil Yıldız: Cumhurbaşkanını bırakmamı istiyorlar
ibrahim halil yıldız,ak parti,pkk,terör,suikast

PKK terör örgütünün AK Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve kardeşini öldürmesi için kente suikastçı gönderdiği ortaya çıktı. Güvenlik güçleri suikastçı terörist ve işbirlikçilerini yakaladı.

"CUMHURBAŞKINIMIZIN VE ÜLKEMİN YANINDAYIM"

Suikastin hedefindeki AK Partili milletvekili TGRT Haber'de açıklamalarda bulundu. Teröristlerin hedefindeki vekil Yıldız, ilk açıklamalarını yaptı. Bunun ilk defa olmadığını, daha önce de bu tür girişimlerde bulunma çabası içinde olduklarını belirten AK Parti'li Yıldız, "Tehdit ediyorlardı. AK Parti’yi bırakmamı istiyorlardı. Sayın Cumhurbaşkanını bırakmamı istiyorlardı. Hiçbir zaman bunu düşünmedim. Cumhurbaşkanımızın, ülkemin ve bayrağımızın yanında olmaya devam edeceğim" dedi.

"TEHDİTLE OY TOPLUYORLAR"

Suruç'un HDP ve PKK için son derece önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, "Suruç'a hakim olmak istiyorlar. Bunu sadece PKK değil HDP de istiyor. Çünkü orada başka bir güce karşılar. Bölgede HDP ve PKK'ya karşı dik duran aileleri sindirmeye çalışıyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da tehdit ve zorla oyların yüzde 70'ini alıyorlar" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...