Tgrt Haber
29 Ocak 2017 11:14

Suikastın kilidi çözüldü!

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un suikastçısına atılan maillerin silindiği ortaya çıkmıştı, özel ekibin çalışmasıyla suikastın kilidi çözüldü.

Suikastın kilidi çözüldü!
Mert Altıntaş,Karlov suikasti,Rus büyükelçi

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastında katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın talimatı e-mail’le yurtdışından aldığını ilk kez ortaya çıktı.

KİLİDİ ÖZEL EKİP ÇÖZDÜ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından FETÖ ile ilgili soruşturmalar için oluşturulan özel ekip suikastın kilidini çözdü. İnternette iz bırakmamak için sık sık VPN kullanan, hedef saptırmak için bazı cemaat ve gruplarla 3 ay boyunca ilişki kurmaya çalıştığı tespit edilen katilin, suikasttan önce bilgisayarında ve maillerinde bağlantılarını karartmak için temizlik yaptığı tespit edildi.

SUİKAST EMRİ YURTDIŞINDAN

Emniyet’te 15 temmuz soruşturmaları için oluşturulan siber ekip katilin cep telefonu ve bilgisayarını didik dedik etti. Silinen e-mail yazışmalarının büyük bölümünü geri getirdi. Yapılan incelemede Karlov suikastının yurtdışından e-maille geldiğini ortaya koyan kanıtlara ulaşıldı. Soruşturmada elde edilen bulgular ve HTS dökümü incelemesinde suikast talimatının Türkiye içinden aldığını gösteren bir ize rastlanmamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...