Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2016 15:26

Sultanahmet saldırısında son dakika gelişmesi

Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sultanahmet saldırısında son dakika gelişmesi
sultanahmet,saldırı,

Sultanahmet saldırısının ardından yapılan operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheli geçtiğimiz Pazar günü adliyeye getirilmiş, savcılık şüphelilerin tamamını tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etmişti. Mahkeme, şüpheliler , Ahmad D., Zaher A., Omran A., Ali A., Ehab H., Mohammed I., İbrahim İ., Mustafa S., Muhammed I.,ve  Mohammed H.’nin “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Tasarlayarak öldürmek” suçlarından ayrı ayrı tutuklanmalarına karar vermişti. Kararda, şüphelilerin canlı bomba eylemini gerçekleştiren Nabıl Fadlı ile olan ilişkileri ve irtibatlarının henüz tamamen ortaya çıkarılamamış olduğunu belirtilmişti. 6 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.
İKİ KİŞİ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Muhannad H. ve Ayad D. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki  işlemlerinin ardından sabah saat saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Abdullah Yurtsever, iki şüphelinin ifadelerini aldıktan sonra tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. İstanbul 1’inci Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanan Muhannad H. ve Ayad D “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “ tasarlayarak öldürmek” suçlarından tutuklandı.
Kaynak : Akşam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...