Tgrt Haber
15 Temmuz 2016 17:39

Sultanahmet saldırısında yeni gelişme!

12 Ocak 2016 tarihinde meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği Sultanahmet saldırısı için yargılanan 5 sanık tahliye edildi.

Sultanahmet saldırısında yeni gelişme!
Sultanahmet saldırısı

Sultanahmet Meydanı'nda terör örgütü DEAŞ üyesi Nabil Fadlı tarafından gerçekleştirilen, 12 Alman vatandaşının öldüğü ve 16 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısına ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 18 tutuklu sanık ile müşteki Üzeyir Ceylan hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmaları tercüman aracılığıyla alındı. Savunmalarını yapan sanıklar suçlamaları reddetti.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mustafa Sraıwel, Muhannad Hendawi, İbrahim El İbrahim, Muhammed Izghib ve Muhammet İsa'nın üzerine atılı bulunan suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali, sanıkların tutuklulukta kaldıkları süre gözönünde bulundurularak tahliyelerine karar verdi. Mahkeme heyeti, 5 sanığın yurtdışına çıkışını da yasakladı. 13 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına da karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 5 Eylül'e erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...