Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ocak 2016 19:41

Sultanahmet'teki terör saldırısıyla ilgili 10 kişi tutuklandı

Sultanahmet'teki terör saldırısının ardından terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda yakalanarak adliyeye sevk edilen 16 kişiden 10'u tutuklandı.

Sultanahmet'teki terör saldırısıyla ilgili 10 kişi tutuklandı
sultanahmet,saldırı,

Sultanahmet Meydanı'nda 5 gün önce gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, saldırıyı yapan canlı bomba ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve savcılıkça tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 16 şüphelinin ifade işlemleri tamamlandı.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden M.K.H, M.I, A.D, Z. A, O.A, A.A, E.H, M.I, İ.E.İ. ve M.S’nin, ''tasarlayarak kasten öldürme“ ve ''silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından tutuklanmalarına hükmetti. Hakimlik, bu şüphelilerin tutuklanmasına gerekçe olarak ''mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin varlığı, şüphelilerin eylemi gerçekleştiren canlı bombayla olan ilişkileri ve irtibatlarının henüz tamamen ortaya çıkarılmamış olması, aramalarda ele geçirilen deliller üzerindeki inceleme ve çalışmaların tespitinin devam ediyor olması, şüphelilerin serbest kalmaları halinde kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunması, atılı suçların yasada öngörülen cezanın alt ve üst sınırı ve atılı suçların katalog suçlardan olmasını'' gösterdi.

Tutuklanmaları talebiyle sevk edilenler arasında bulunan şüpheliler M.A, M.B.T, F.D, İ.L, L.T. ve M.A.M’yi ise atılı suçu işlediklerine dair tutuklama talebini gerektirecek ölçüde somut delil bulunmamasını göz önüne alarak adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakan hakimlik, bu şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak, ayda bir polis merkezinde imza vermelerini kararlaştırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...