Tgrt Haber
09 Temmuz 2015 21:15

'Sürecini yönetecek kişi Cumhurbaşkanıdır'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu süreci muhalefet partileri istemese bile yönetecek olan şahıs sayın cumhurbaşkanıdır” dedi.

'Sürecini yönetecek kişi Cumhurbaşkanıdır'
numan kurtulmuş, süreç,

Cumhurbaşkanını koalisyonun bir parçası haline getirmenin son derece yakışıksız bir tavır olduğunu anlatan Kurtulmuş, “Hiç kimse 7 Haziran seçimlerini yok sayarak yoluna devam edemezse 10 Haziran 2014 seçimlerini de yok sayarak yoluna devam edemez. Halkın yüzde 52’sinin oy vererek iktidara getirdiği, Türkiye’nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’dır. Bu süreci muhalefet partileri istemese bile yönetecek olan şahıs sayın cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı zaten anayasanın kendisine vermiş olduğu yetkileri kullanıyor. Bunları cumhurbaşkanı kullanmazsa Türkiye Cumhuriyeti hükümetini kurma görevini nasıl verecek. Yani siz muhalefet olarak ‘biz cumhurbaşkanı ile görüşmüyoruz. Onu yok sayıyoruz. Cumhurbaşkanı şöyle olmalıdır. Ama cumhurbaşkanının görev vermiş olduğu başbakan ile konuşabilirim’ diyeceksiniz. Bu ne yaman çelişkidir. Böyle bir şey olur mu? Cumhurbaşkanımız şuanda sayın genel başkanımız ve başbakanımıza bu görevi verecek. Bu görevi vermişse zaten yetkilendirmeyi yapmış olacak. Partilerin hiç birisinin kırmızı çizgileri oluşturmaması gerektiğinin kanaatindeyim. Milletin kırmızı çizgileri bellidir. İnşallah bu çizgide bir hükümet çıkar. Ülkemizin hükümetsiz kalmaması için bütün sorumluluklarımızla çalışacağız. Ama hükümet kurulamazsa da dünyanın sonu değil. İşleyen bir sürecin sonucunda seçime gideriz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...