Tgrt Haber
14 Nisan 2019 10:04

Suriye sınırına komando sevkiyatı

Suriye sınırında konuşlanan TSK, bölgeye takviyelerine devam ediyor. Türkiye'nin birçok noktasından Hatay'a komando sevkiyatı devam ederken, zırhlı araçlar da bölgede mevzilendi.

Suriye sınırına komando sevkiyatı
komando

Askeri personel ve zırhlı personel taşıyıcıların bulunduğu konvoylar İdlib'in kuzeyindeki sınır karakollarına gitti. Personel ve araçların bir kısmı sınır hattında konuşlanırken, bir bölümünün de görev değişimi için İdlib'e geçiş yapması bekleniyor.

Hürriyet'in haberine göre; TSK geçen hafta da, Kilis-Elbeyli hattındaki komando birliklerine takviye yapmıştı. Kuzey İdlib'de bir Türk savaş uçağı da keşif uçuşu yaptı. İdlib güneyinde ise rejim güçlerinin Hama kırsalından sivil hedeflere yönelik tank, top ve füze saldırıları devam etti. Afrin'de de Rajo'ya giden yolun güvenlik nedeniyle kapatıldığı bildirildi.

REJİM PYD'YE DESTEK VERDİ

TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin bulunduğu Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekat bölgeleriyle sınır olan Tel Rıfat'ta çatışmalar yer yer devam ediyor.

Üç gün önce terör örgütü PYD/YPG unsurlarının sınırda ÖSO cephe hattına sızma girişiminin önlenip geri püskürtülmesinin ardından bu kez aynı bölgede rejim güçleri ÖSO birliklerini hedef aldı.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...