Tgrt Haber
01 Ocak 2014 07:30

Suriyeli sığınmacılar yeni yıla buruk girdi

Türkiye'deki çadır ve konteyner kentlerde barınan Suriyeliler, yeni yıla ülkelerinden uzakta girmenin hüznünü yaşıyor.

Suriyeli sığınmacılar yeni yıla buruk girdi
turkiye, suriyeliler, yeni yıla buruk girdi, mülteciler, yeni yıla buruk girdi, sığınmacılar, yeni yıla buruk girdi,

Türkiye'deki çadır ve konteyner kentlerde barınan Suriyeliler, yeni yıla ülkelerinden uzakta girmenin hüznünü yaşıyor. Gaziantep'in Nizip ilçesinde kalan Suriyeli sığınmacılar, 2014 yılının ülkelerine barış ve huzur getirmesini diliyor. Nizip'teki çadır ve konteyner kentte barınan yaklaşık 15 bin Suriyeli, geçen sene olduğu gibi bu yıl da yeni yıla ülkelerinden uzakta girmenin hüznünü yaşıyor. Yeni yıla saatler kala, Nizip'teki Suriyeli ailelerden bazıları, birlikte çay içip sohbet etti; kimileri ise akraba ziyareti yapıp aynı sofrayı paylaştı. Ülkelerinde olup bitenden habersiz şekilde yaşayan çocuklar da oyun oynayarak vakit geçirdi. Suriyeli Emine Abdo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yapılan yardımlardan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Güzel hizmetlerin sunulduğu bir ülkede bulunmanın mutluluk verici olduğunu belirten Abdo, "Yeni yılın ülkeme barış ve huzur getirmesini istiyorum. Esed'in olmadığı bir Suriye istiyorum, bunun için dua ediyorum. 2014 yılını vatanımda geçirmek istiyorum'' dedi. Mustafa Hemşo da yeni yılda Suriye'de olmak istediğini dile getirerek, "İnşallah, 2014 yılı bizim için kurtuluş, Suriye için barış yılı olur. Bizim de Türkiye'de misafirliğimizin son yılı olur" diye konuştu. Muhammed Deri ise yeni yılda, savaşın olmadığı ve güzel günlerin yaşandığı bir Suriye beklediğini ifade ederek, en kısa zamanda ülkesine dönmeyi diledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...