Tgrt Haber
21 Aralık 2017 23:54

Suriyeli yetimlere 'sıcak yuva'

Uluslararası Hayrat İnsani Yardım Derneği, ülkelerindeki iç savaşta babalarını kaybeden Suriyeli çocuklar ve anneleri için 6 katlı binayı yetim eğitim merkezine dönüştürdü

Suriyeli yetimlere 'sıcak yuva'
suriyeli yetimler,

Ülkelerindeki iç savaşta babalarını kaybederek savaşın acı yüzüyle küçük yaşlarda tanışan Suriyeli çocuklar, Şanlıurfa'da yetimler için açılan eğitim merkezi sayesinde sıcak bir yuva ortamına kavuştu.

Yaklaşık 600 bin sığınmacının barındığı kentte, Suriyelilerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında sivil toplum kuruluşları ve yetkililer önemli çalışmalar yürütüyor.

Suriyeliler için bugüne kadar birçok faaliyet gerçekleştiren Uluslararası Hayrat İnsani Yardım Derneği de merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahallesi'ndeki 6 katlı bir binayı ülkelerindeki savaşta anne ve babalarını kaybeden Suriyeli çocuklar için yatılı yetim eğitim merkezine dönüştürdü.

Evde her türlü ihtiyacı karşılanan ve bir kısmı anneleriyle kalan savaş mağduru 40 çocuk, hem eğitim-öğretime devam ediyor hem de bilgisayar, İngilizce ve hafızlık gibi kurslara katılıp geleceğe hazırlanıyor.

Merkezde küçük çocuklarıyla ayrı odalarda kalma imkanı bulan 10 Suriyeli kadın ise katıldıkları mesleki kurslar sayesinde hem meslek sahibi oluyor hem de savaşın izlerini silmeye çalışıyor.

Yüksek öğrenimi tamamlayana kadar destek
Hayrat İnsani Yardım Derneği il temsilcisi Abdullah Toprak, savaşın başladığı ilk günden itibaren Suriyelilerin yaralarını sarmak adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yetimlerin tüm ihtiyaçlarının bu merkezde karşılandığına işaret eden Toprak, 10 yaşından büyük kız çocuklarına hafızlık eğitimi verdiklerini de dile getirdi.

"Bu yetim çocuklarımızın gerçekten sevgi ve ilgiye ihtiyaçları var, bunlara hem eğitim hem de barınma noktasında elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz." diyen Toprak, yetimlere üniversitedeki öğrenimlerini tamamlayana kadar destek olacaklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...