Tgrt Haber
10 Kasım 2014 17:47

Suriyeliler sınırda tabanca ile yakalandı

Genelkurmay, Hatay'daki Suriye sınırından yasa dışı geçmeye çalışan 17 Suriyelinin 3 makineli tabanca ile birlikte yakalandığını bildirdi.

Suriyeliler sınırda tabanca ile yakalandı
Hatay, Genelkurmay, Suriye sınırı, makinalı tabanca, GÜNCEL Haberleri,

Genelkurmay Başkanlığı'nın konuyla ilgili internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye - Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Güveççi Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Suriye'den Türkiye'ye 20- 25 kişilik bir grubun ellerinde çantalar ile yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğu tespit edilmiştir.

Tespit edilen bu durum üzerine Hudut Unsurlarımız tarafından şahıslara 'Dur' ikazında bulunulmuş, şahıslardan bazıları 'Dur' ikazına uymayarak ellerindeki çantaları atıp, geldikleri Suriye istikametine geri kaçmışlar ve yasa dışı geçiş teşebbüsü engellenmiştir.

'Dur' ikazına uyan Suriye uyruklu 17 şahıs yanlarında bulunan malzemeler ile birlikte yakalanmıştır. Şahıslarla birlikte ele geçirilen bir çantada 3 adet 'Thomson' marka makineli tabanca, 5 adet şarjör ve 1 adet farklı bir silaha ait dipçik ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili adli tahkikat başlatılmıştır."

4 BİN 500 MERMİ ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada ayrıca Suriye tarafından atlı bir grubun sınıra yaklaşması üzerine askerlerin uyarı ateşi açtığı, ateş sonucunda grupta birinin attan düşerek Suriye'ye doğru kaçtığı belirtilerek, "Bölgenin emniyetinin alınmasını müteakip yapılan arama sonucunda, atın üzerine bağlı bir çuval içerisinde 4500 adet 7.62 mm'lik kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı ele geçirilmiştir. Bölgedeki güvenlik önlemleri artırılmıştır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...