Tgrt Haber
16 May 2022 15:37 - Güncelleme : 17 May 2022 20:25

Suriye'de yaşayan Suriyelilerden Suriyelilere protesto videosu inşaat protestosu çıktı

Suriye’de yaşayan Suriyeliler iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçan Suriyelilerin ülkelerine dönecek olmasını protesto etiğine yönelik görüntülerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Teyit'in yaptığı araştırmada Afrin’de yapılan protestonun inşaat protestosu olduğu anlaşıldı.

suriyeli,protesto

Son zamanlarda siyaset gündeminden düşmeyen sığınmacı sorununun çözümü için çeşitli projeler yapılırken bu projelere Suriye’de yaşayan Suriyelilerden tepki geldiği iddiasının doğru olmadığı anlaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu, 1 milyonu aşkın geçici sığınmacının geri dönüşü için İdlib’deki briket evlerin yapımı büyük ölçüde tamamlanırken evlerin sayısının 100 bine çıkarılacağı müjdesi verildi. Aynı zamanda 4 farklı bölge için de aynı plan açıklanarak sığınmacıların, buralarda inşa edilen evlerde yaşaması için gerekli şartların sağlanacağı belirtildi.

Suriye'de yaşayan Suriyelilerden Suriyelilere protesto videosu inşaat protestosu çıktı

Bu tartışmalar sürerken Afrin’den gelen bir protesto videosu Suriyelelerin dönüşünün protesto edilidği şeklined sosyal medyada paylaşıldı. Teyitorg'un yaptığı araştırmada ise görüntülerin inşaat protestosu olduğu anlaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...