Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2021 14:01

Suriyelilerin geri dönüşleri başladı

Türkiye’de bulunan Suriyeli mülteciler akın akın ülkelerine bayram tatiline gitti. Yaklaşık 21 bin 500 Suriyelinin geri dönüşü başladı.

Suriyelilerin geri dönüşleri başladı
Suriyelil,türkiye

Suriye’de başlayan iç savaş sonrası milyonlarca Suriyeli mülteci Türkiye ve dünyanın farklı noktalarına gitti. Dünyanın en fazla mülteci barından ülkelerinden biri olan Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler Öncüpınar'dan Suriye'ye Kurban Bayramı için akın etti. Yaklaşık 21 bin 500 Suriyeli bayramı ülkelerinde geçirdi.

GERİ DÖNÜŞ BAŞLADI

Kurban Bayramı dolasıyla ülkelerine giden Suriyelilerin geri dönüşleri başladı. Suriyeliler, polis nezaretinde Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından sınır kapısı yakınında kurulan merkezde kayıtları yapıldıktan sonra otobüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı'na getiriliyor. Burada gümrük muhafaza ekiplerinin kimlik kontrolünün ardından Suriyeliler Türkiye'ye giriş yapıyor.

Suriyelilerin geri dönüşleri başladı

Suriyelilerin geri dönüşleri başladı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...