Tgrt Haber
26 Temmuz 2017 18:06

Suriye’nin başarılı öğrencilerine ödül töreni

Suriye’deki iç savaş ortamında Halep kentine bağlı Azez ilçesinde eğitimlerini sürdüren başarılı öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Suriye’nin başarılı öğrencilerine ödül töreni
suriyeli öğrenciler,,başarılı öğrencilere ödül

2016-2017 eğitim yılında İlkokul, ortaokul ve liselerde yüksek başarı gösteren öğrenciler için İHH Uluslarası Şam Üniversitesinde ödül töreni düzenlendi. Geçici hükumete bağlı Halep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ödül töreninde, Fırat kalkanı bölgesinde bulunan okullardaki başarılı öğrencilerle ödüller verildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, çocukların şiir okumalarıyla devam etti. Ayrıca minik öğrenciler, gelen misafirler için karate gösterisi düzenleyerek salonda heyecan dolu anlar yaşattı. Törende konuşma yapan ‘İHH Uluslarası Şam Üniversitesi’ Rektörü Dr. Ahmet Taan, "Bizler bu savaş ortamında eğitimin devam edebilmesi için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Böylece öğrencilerimiz çabalarımızı boşa çıkartmayıp önemli başarılar elde etmiştir. Bugün bu başarılı çocuklarımızı ödüllendirmek için buradayız. Suriye’nin geleceğini ilim ile yeniden inşa edebiliriz. Allah'ın izni ile bu tür organizasyonlarla birlikte güçlü bir gelecek kuracağız" ifadelerini kullandı.
Programın sonunda İHH İnsani Yardım Vakfı ve diğer yardım kuruluşların desteğiyle başarılı öğrencilere dizüstü bilgisayarlar, nakdi destek ve çeşitli hediyeler dağıtılıp misafirlere yemek ikramı yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...