Tgrt Haber
07 Haziran 2014 11:52

Suriye'ye giden TIR şoförlerine çocuk felci aşılı önlem

Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan her yaştan Suriyelinin yanı sıra TIR şoförlerine de tedbir amaçlı olarak çocuk felci aşısı uygulanıyor.

Suriye'ye giden TIR şoförlerine çocuk felci aşılı önlem
Suriye,TIR şoförleri, çocuk felci aşılı önlem,

Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan her yaştan Suriyelinin yanı sıra tır şoförlerine de tedbir amaçlı çocuk felci aşısı uygulanıyor. Normal şartlarda 0-5 yaş arası çocuklara uygulanan aşı, Suriye’deki iç savaş dolayısıyla hastalığın yetişkinlerde de görülme riskine karşı sınır kapısından geçen herkese yapılıyor. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle 6 ay önce çocuklara yönelik başlatılan kampanya çerçevesinde, Suriye-Türkiye sınırındaki tampon bölgeye yardım malzemesi veya yük götüren bin 317 tırın Türk şoförüne aşı yapıldı. Şoför Mehmet Kaplan, AA muhabirine, Suriye’deki bulaşıcı hastalıklar nedeniyle kendilerinin de tehlikede olduğunu söyledi. Aşı sayesinde sınırdan geçerken tedirginlik duymadıklarını ifade eden Kaplan, yetkililere teşekkür etti. Nebi Kara da sağlığını korumaya yönelik uygulamadan memnuniyet duyduğunu belirtti. Sınır kapısında görevli sağlık personeli, Türkiye'ye giriş yapan her yaştan Suriyeliye aşı uygulayıp, bu kişilerin pasaportlarına da aşı yapıldığı notu düşüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...