Tgrt Haber
12 Haziran 2021 13:21

Suudi Arabistan’dan Hac kararı

Suudi Arabistan, bu yıl sadece vatandaşlarına ve ülkede yaşayanlara hac izni vereceğini duyurdu.

Suudi Arabistan’dan Hac kararı
Suudi Arabistan

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı Hacca gidecek vatandaşlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

YALNIZCA SUUDİ VATANDAŞLAR

Yaptığı açıklamada,

“Bu yıl yalnızca Suudi vatandaşları Hacca gidebilecek. Ülkede oturma izni olanhlar da Hacca gidebilecek” ifadeleri kullanıldı.

HAC İBADETİ KOVİD-19 SALGINI GÖLGESİNDE YAPILACAK

Suudi Arabistan, mayıs ayında yaptığı açıklamada bu yıl Hac ibadetinin, Kovid-19 salgını gölgesinde özel sağlık ve güvenlik şartları çerçevesinde yapılacağını duyurmuştu.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bu yıl haccın, hacıların sağlığı koruma altına alınarak, ibadetlerin kolaylıkla yapılmasının sağlanması gözetilerek, özel sağlık ve güvenlik koşullarına göre gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilmişti.

Suudi Arabistan'ın Kovid-19 salgını nedeniyle diğer ülkelerden gelecek hacı adaylarına hac ibadetini yasaklamayı planladığı daha önce gündeme gelmişti. 

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle geçen yıl da sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti.

DİYANET'TEN HAC AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Covid-19 salgını sebebiyle 2021 yılı içerisinde hac ibadeti için Türkiye’den hacı adaylarının kutsal topraklara gidemeyeceğini duyurdu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...