Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Mart 2016 18:53

Suya düşen yavru ayıyı vatandaşlar kurtardı

Tunceli'de Pülümür Çayı'na düşen yavru boz ayı, vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Suya düşen yavru ayıyı vatandaşlar kurtardı
yavru ayı,

Pülümür Çayı'nın, Pülümür ilçe merkezine yaklaşık 1 kilometre mesafedeki kesiminde, bir yavru boz ayı suya düştü. Olayı gören iki kişi, Pülümür Çayı'na girerek hayvanı sudan çıkardı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen yavru ayı, yapılan sağlık kontrolü ve karnının doyurulmasının ardından, kaybolduğu bölgede annesi tarafından bulunması için doğal ortamına bırakıldı.

Yavru ayının kurtarılmasına tanıklık eden vatandaşlardan Ulaş Özyol, arkadaşlarının telefonda Pülümür Çayı'na bir yavru ayının düştüğünü söylediklerini ve bunun üzerine bölgeye geldiklerini söyledi.

Sonrasında Erhan ve Hüseyin isimli iki arkadaşının suya girerek yavru boz ayıyı çıkardığını belirten Özyol, "Beze sarıp önce belediye binasının önüne, sonra da ilçe tarım binasına götürdük. Tunceli'den gelen ekibin muayene etmesinden sonra buraya getirip doğal ortamına saldık." dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü görevlilerinden Hasan Boy da kurtarılan yavru boz ayının yaklaşık 1 yaşında olduğunu belirterek, güç kaybına uğradığı gözlenen yavru ayıyı besin ve ilaç takviyesi yaptıktan sonra, sağlık durumunun iyi olması nedeniyle doğaya bıraktıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...