Tgrt Haber
22 Temmuz 2022 21:14 - Güncelleme : 22 Temmuz 2022 22:46

'Tahıl koridoru' anlaşmasına ilişkin ilk değerlendirmeler: Türkiye'ye övgü ve teşekkür

Türkiye'nin öncülüğünde gıda krizinin çözümünde büyük rol oynayacak olan tahıl koridoru konusunda yapılan anlaşmanın ardından birçok ülkeden açıklamalar yapıldı. AB, İngiltere, İtalya, ABD ve daha birçok ülkenin Türkiye'nin arabuluculuğuna vurgu yaptığı açıklamalarda övgü dolu ifadeler kullanıldı.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
'Tahıl koridoru' anlaşmasına ilişkin ilk değerlendirmeler: Türkiye'ye övgü ve teşekkür
tahıl koridoru,Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden sevk edilmesi için Türkiye’nin ev sahipliğinde, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması, Dolmabahçe'de imzalandı.

Türkiye'nin öncülüğünde imzaların atıldığı tahıl koridorunun ardından birçok ülke, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rolünü takdirle karşıladıklarını belirten açıklamalarda bulundu.

AB'DEN TEŞEKKÜR

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell’in ofisinden yayınlanan resmi açıklamada, Türkiye liderliğinde bugün imzalanan Ukrayna tahıl anlaşması hakkında, “Türkiye'yi bu anlaşmaya aracılık etme ve uygulanmasını desteklemedeki önemli rolünden dolayı takdir ediyoruz” denildi.

İTALYA: MÜKEMMEL BİR HABER

İtalya Başbakanı Mario Draghi, İstanbul'da imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının bütün uluslararası toplum için mükemmel bir haber olduğunu belirtti.

İNGİLTERE'DEN TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından sevkiyatına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde imzalanan anlaşmanın sağlanmasında Türkiye’nin rolünden övgüyle bahsetti.

ABD MEMNUN

ABD, tahıl krizinin çözümü için Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalanan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını belirterek, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a aracılık etmelerinden dolayı teşekkür etti.

MOSKOVA'DAN DA TEŞEKKÜR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna tahılının dünya pazarına ulaştırılmasına yönelik İstanbul'da imzalanan "tahıl koridoru" anlaşması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

LETONYA VE İSVEÇ'DEN DE MEMNUNİYET MESAJI

İsveç ve Letonya, İstanbul'da Ukrayna ile Rusya arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...