Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Temmuz 2022 20:43 - Güncelleme : 22 Temmuz 2022 08:36

Son dakika! 'Tahıl koridoru'nda imzalar yarın atılacak...

Son dakika haberi: Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden sevk edilmesi için Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde sona gelindi. Tarafların günlerdir görüştüğü Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni Ukrayna, Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in katılımıyla yarın İstanbul'da yapılacak.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! 'Tahıl koridoru'nda imzalar yarın atılacak...
tahıl koridoru

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ukrayna tahılının Karadeniz’den ihracı için Türkiye-Rusya-Ukrayna-BM arasında yapılan görüşmelerle ilgili geç saatlerde İstanbul’u ziyaret edeceği bildirilmişti.

YARIN İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni Ukrayna, Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in katılımıyla yarın İstanbul'da yapılacak.

Açıklamada, "Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreni yarın 16.30’da Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirilecek" ifadeleri kullanıldı.

ABD: ÇABALARI TAKDİR EDİYORUZ

Söz konusu anlaşma kararının ardından ABD, Türkiye'nin ev sahipliğinde imzalanacak olan Ukrayna'nın Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı memnuniyetle karşıladıklarını, BM ve Türkiye'nin çabalarını takdir ettiklerini açıkladı.

ABD'den yapılan açıklamada, "Türkiye ve BM'nin çabalarını takdir ediyoruz. Tahıl krizinin çözümü için varılan anlaşmadan memnunuz. Anlaşmanın uygulanmasından Rusya sorumludur" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...