Tgrt Haber
12 Aralık 2021 00:07

Tahir Güven’in katili teröristi saklayan HDP milletvekilinin kardeşi tutuklandı

Şırnak’ta eski AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven’in kardeşi Tahir Güven’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada faillerden biri olan PKK/KCK terör örgütü mensubu Miraz kod adlı Mehmet Miraç Dinç’i, aile apartmanında saklayan HDP’li vekil Hüseyin Kaçmaz’ın kardeşi A.K, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tahir Güven’in katili teröristi saklayan HDP milletvekilinin kardeşi tutuklandı
Tahir Güven,hdp,bakan soylu,terörist

Şırnak’ın Cizre ilçesinde meydana gelen olayda AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman aşireti lideri Tahir Güven, aracıyla seyir halindeyken kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda Tahir Güven hayatını kaybederken şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

HDP’Lİ VEKİLİN KARDEŞİ TUTUKLANDI

Olayın faillerinden PKK/KCK terör örgütü mensubu Miraz kod adlı Mehmet Miraç Dinç’i, aile apartmanında saklayan HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın kardeşi A.K teröristi saklamak suçundan tutuklandı.  Gözaltındaki diğer şüphelilerin sorgusu ise sürüyor. Tahir Güven'in öldürülmesiyle ilgili olarak daha önce de şüpheli Emin Kalkan tutuklandığı açıklamıştı.

BAKAN SOYLU TBMM’DE AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Soylu, Cizre’de AK Parti İlçe Başkanı Tahir Güven’in öldürülmesine ilişkin bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Soylu, "Şırnak Cizre’de bir katliam oldu. İlçe başkanımızın kardeşi olan Tahir Güven, gece yarısı bir komplo ile öldürüldü. Kim öldürdü, niye öldürdü? Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç'i, bu sabah HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın evinde yakaladık. Mehmet Miraç Dinç'e bu katliamın talimatını PKK Suriye’den verdi. Hesabını vereceksiniz. Burada demokrasi hikayesi anlatarak milleti aldatamayacaksınız. Siz çocukları anasız babasız bıraktınız. Hepiniz Kürt kardeşlerimize çektirdiklerinizin hesabını vereceksiniz, kaçamayacaksınız. Kürtler sizden nefret ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Tahir Güven’in katili teröristi saklayan HDP milletvekilinin kardeşi tutuklandı

Tahir Güven’in katili teröristi saklayan HDP milletvekilinin kardeşi tutuklandı

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...