Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2016 19:15

Tahliye olmuşlardı, eski HSYK üyeleri için yeni karar

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen eski HSYK Başkanvekili Hamsici ile 2 üye hakkında elektronik kelepçe takılmak suretiyle ev hapsi kararı verildi

Tahliye olmuşlardı, eski HSYK üyeleri için yeni karar
hsyk, karar, üyeler, ev hapsi,

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici ile eski üyeler Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik hakkında, "elektronik kelepçe takılmak suretiyle ev hapsi" kararı verildi.

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Hamsici, Tosun ve Özçelik, bir süre sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yeniden ifade vermiş ve itiraflarının ardından yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmışlardı.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" ile suçlanan şüpheliler hakkında yurtdışına çıkış yasağını yeterli görmeyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, adli kontrol şartına itirazda bulundu.

Savcılığın talebini değerlendiren Ankara 8. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, şüpheliler Ahmet Hamsici, Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik'in, "elektronik kelepçe takılarak, konutu terk etmemek suretiyle adli kontrol altına alınmalarına" hükmetti.

Elektronik kelepçe takılacak Hamsici, Tosun ve Özçelik, evlerinden izinsiz ayrılmaları halinde cezaevine gönderilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...