Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Aralık 2015 12:58

Tahşiye'de tüm sanıklara beraat

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, "Tahşiye" olarak bilinen gruba yönelik davada 51 sanığın "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" suçlarından beraatine karar verdi.

Tahşiye'de tüm sanıklara beraat
tahşiye, tahliye,

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, "Tahşiye" olarak bilinen gruba yönelik 51 sanıklı davada, tüm sanıkların "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" suçlarından beraatine karar verdi. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mehmet Nuri Turan, Hacı Tunay Yaman ve Naci Mumcu ile avukatları katıldı. Davayla ilgili esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Bilgin Akpınar, sanıkların "El Kaide terör örgütünün propagandasını yapmak, terör örgütü kurmak veya üye olmak" suçunu işlediklerine dair cezalandırılmalarını gerektiren her türlü şüpheden uzak, yeterli, kesin, inandırıcı delil bulunmadığı için müsnet suçun unsurlarının oluştuğunun belirlenemediğini belirtti.

Savcı Akpınar, bu suçlardan 51 sanığın ayrı ayrı beraatini talep etti. Son sözleri sorulan sanıklar Mehmet Nuri Turan, Hacı Tunay Yaman ve Naci Mumcu, beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, tüm sanıkların "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" suçunun unsurları oluşmadığı ve bu konuda delil bulunmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...