Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 17:05

Taliban Afganistan'da 4 komutanı idam etti

Afganistan'da Taliban'a karşı isyanlar başladı. Bayrak protestosunun yapıldığı vilayet Nangarhar'daki bir stadyumda 4 Afgan komutan idam edildi.

Taliban Afganistan'da 4 komutanı idam etti
afganistan,taliban,idam,kabil

ABD ordusunun Afganistan'dan çekilme kararının ardından Taliban, bir bir vilayetleri ele geçirdi. Son olarak ise Kabil'e girerek ülke yönetimine el koydu. Afganistan'da Taliban korkusu yaşanırken kaçmak isteyenler hem havayolu hem de karayolunda kaosa neden olan kalabalıklar oluşturdu. Afganistan'da kalan bazı vatandaşlar ise ise Taliban'a karşı isyanlara başladı.

Taliban'ın isyanları durdurmak için halka açık idamlar gerçekleştirdiği ise yerel medyada yer aldı. Genel af ilan ettiğini iddia eden Taliban, bugün Kabil'de birçok kişiyi gözaltına aldı, görüntüler sosyal medyada yayımlandı.

Taliban Afganistan'da 4 komutanı idam etti

Ayrıca yerel medyada yer alan haberlere göre, Taliban'ın tanınmış dört komutanı Kandahar'daki bir stadyumda asılarak idam edildi. Komutanlardan biri ise General Rezak ismiyle tanınan Haşim Rekval'e yakın bir isim.

AFGANİSTAN'DA BAYRAK PROTESTOSU

Öte yandan Taliban, vilayetlerde Afganistan bayrağını indirip Taliban bayrağı astı. Nangarhar vilayetinde ise Taliban bayrağına karşı protesto düzenlendi. Taliban'a yönelik tepkiler sürüyor. Nangarhar vilayetinin Celalabad kentinde açılan Taliban bayrağı yerine Afganistan bayrağının yeniden asılmasını talep eden protestocular sokaklara döküldü.

Yerel kaynaklar, Afganistan bayrakları eşliğinde yürüyen protestoculara Taliban militanlarının müdahale ettiğini, açılan ateş sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin de yaralandığını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...