Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Temmuz 2021 12:05

Taliban'dan kaçan Afgan aile İstanbul Havalimanı'nda mahsur kaldı

Taliban, Afganistan'daki etkinliğini artırınca kaçan 16 kişilik bir aile, İstanbul Havalimanı'nda mahsur kaldı.

Taliban'dan kaçan Afgan aile İstanbul Havalimanı'nda mahsur kaldı
afganistan,taliban

Afganistan'da ABD ve NATO güçlerinin çekilme kararının ardından Taliban ülkede etkisini artırdı. Taliban'dan kendisini kurtarmak isteyenler Türkiye'ye kaçmaya başladı. Afganistan'ın Herat şehrindeki 16 kişilik bir aile ise Taliban'dan kaçarken İstanbul Havalimanı'nda mahsur kaldı. 22 Haziran'dan bu yana havalimanında bulunan aileden 'a-Ahmed' adlı bir kişi, aile adına BBC'ye açıklamalar yaptı.

AİLEDEN BİRİ TALİBAN TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Ülkeden ayrılmadan önce Afganistan'da ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu Blumont'ta çalıştığını söyleyen Ahmed, ailenin bazı bireylerinin ABD'de yaşadığını ve kendilerinin de Taliban tehdidi altında olduklarını dile getirdi. Aileden birinin geçtiğimiz aylarda Taliban güçleri tarafından öldürüldüğünü aktaran Ahmed, bunun üzerine kaçmaya karar verdiklerini anlattı.

Taliban'dan kaçan Afgan aile İstanbul Havalimanı'nda mahsur kaldı''ÖLMEK İSTEMİYORUZ''

Kabil'e geçip oradan da havayoluyla 22 Haziran'da istanbul'a geldiklerini, ancak Türkiye'ye alınmadıklarını ve bu yüzden de havalimanında yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Taliban, kaçtığımızı biliyor. Geri dönmemiz halinde hepimizi öldürecekler. Hiçbir şekilde ülkemize tekrar dönemeyiz. Bunun hiçbir yolu yok. Ölmek istemiyoruz."

Ahmed'in aktardığına göre, havalimanında kötü şartlar altında yaşayan aile, bir süre sonra havalimanı iç hatlar terminaline alındı. Aralarında 1,5 yaşında bir bebeğin ve ileri yaşta 3 kişinin de olduğunu söyleyen Ahmed, hem bebeğin hem de yetişkinlerin acil sağlık tedavisine ihtiyaç duyduğunu söylüyor.

Öte yandan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve havalimanı yönetiminden henüz bir açıklama yok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...