Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 11:03

Taliban'dan Türk gazeteciye müdahale

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir kadınla röportaj yaptığı sırada Taliban'ın müdahalesine maruz kalan Türk gazeteci Mehmet Akif Ersoy, elinde tüfekle gelen bir üyenin telefonundaki tüm görüntüleri sildiğini aktardı. Ersoy, "Sakin ol biz Türküz" dediği halde Taliban üyesinin müdahalesinin sürdüğünü söyledi.

Taliban'dan Türk gazeteciye müdahale
afganistan,,taliban,,mehmet akif ersoy,,gazeteci,

Kabil'i kontrol altına almasıyla Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın ülkedeki faaliyetleri devam ediyor. Bölgeden son durumu aktarmak üzere Kabil'e giden Türk gazeteci Mehmet Akif Ersoy, bir kadınla yaptığı röportaj esnasında, Taliban üyelerinin müdahalesiyle karşılaştı. Elindeki tüfekle yanına yaklaşan üyenin kendisinden telefonunu istediğini söyleyen Ersoy, "Sakin ol biz Türküz" dediği halde telefonundaki tüm görüntülerin silindiğini aktardı.

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi ile birlikte yaşananları aktarmak için bölgeye giden gazeteci Mehmet Akif Ersoy, bir kadınla röportaj yaptığı sırada Taliban üyelerinin koşarak yanına geldiklerini ve görüntüleri sildirdiğini belirtti. Yaşadıklarını canlı yayında aktaran Ersoy, "Sakin ol biz Türküz" demesine rağmen müdahalenin sürdüğünü belirtti. Yanına gelen üyenin elinde M16 (Amerikan piyade tüfeği) olduğunu aktaran gazeteci, telefonu vermek zorunda kaldığını ve üyenin tüm görüntüleri sildiğini ifade etti. 

Taliban'dan Türk gazeteciye müdahale

"SADECE TALİBAN KORKUSU DEĞİL"

Sonrasında sildikleri görüntülerin bir kısmını kurtardığını söyleyen Ersoy, ikinci kez müdahaleye maruz kaldığını belirterek  "Asla görüntü çekemediğimiz yerler var. Sert müdahale ediliyor" ifadelerini kullandı.

Büyükelçiliklerin önünde yığılmış insanların bazılarıyla röportaj yaptıklarını ve Kabil'de yaşayan birçok insanın buradan kaçmak istediğini belirten Ersoy, "Sadece Taliban korkusu yüzünden değil, iş bulmak isteyen ve birkaç gün bile olsa Batı ülkelerinden birinde bulunmuş insanlar da ülkeyi terk etmek istiyor." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...