Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 11:51

Prof. Dr. Cihad Demirli Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak atandı

Resmi Gazete'nin 26 Ağustos 2021 tarihli sayısında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ilişkin atama kararları yayımlandı.

Prof. Dr. Cihad Demirli Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak atandı
resmi gazete,,atama,,talim ve terbiye kurulu,,cihad demirli,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ilişkin atama kararları 26 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu üyeleri Dr. Mehmet Sürmeli, Dr. Hasan Kavgacı, Dr. Hüseyin Şirin, Toper Akbaba ve Prof. Dr. Bahri Ata görevden alındı.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Cihad Demirli atanırken, kurul üyeliklerine de Prof. Dr. Mehmet Karataş, Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Prof. Dr. Bülent Dilmaç, Doç. Dr. Cem Gençoğlu, Dr. Mehmet Gündüz ve Dr. Hüseyin Yorulmaz'ın atamaları yapıldı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine ise Prof. Dr. Şeref Kalaycı getirildi.

Prof. Dr. Cihad Demirli Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak atandı

CİHAD DEMİRLİ KİMDİR?

1978 yılında Sivas'ta doğan 43 yaşındaki Prof. Dr. Cihad Demirli, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü mezunudur. 

TALİM VE TERBİYE KURULU NEDİR?

Talim Terbiye Kurulu’nun tanımlanan görevleri şöyle sıralanabilir:

Eğitim sistemini, eğitim ve öğretim plan ve programlarını, ders kitaplarını hazırlatmak, hazırlananları incelemek veya inceletmek, araştırmak, geliştirmek ve uygulama kararlarını Bakan onayına sunmak; Bakanlık birimlerince hazırlanan eğitim ve öğretim programları, ders kitapları, yardımcı kitaplar ile öğretmen kılavuz kitaplarını incelemek, inceletmek ve nihaî şeklini vererek Bakanın onayına sunmak; Yurtdışı eğitim ve öğretim kurumlarından alınmış, ilköğretim ve ortaöğretim diploma ve öğrenim belgelerinin derece ve denkliklerine ilişkin ilke kararlarını Bakanın onayına sunmak; Eğitim ve öğretimle ilgili konularda Bakanlığın diğer birimleri tarafından oluşturulacak politika ve stratejilerin belirlenmesinde işbirliği yapmak; Millî Eğitim Şûrasının sekreterya hizmetlerini yürütmek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...