Tgrt Haber
07 May 2021 12:15

Tam bir kara kutu! '20'li yaşlar challenge' için çok önemli uyarı

Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan '20'li yaşlar challenge' için çok önemli uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Tam bir kara kutu! '20'li yaşlar challenge' için çok önemli uyarı
20&tt2;li yaşlar challenge,uyarı

'20'li yaşlar challenge akımı son günlerde yayılmaya devam ediyor. Bununla ilgili açıklamalarda yapılmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, son günlerde popüler olan "20'li yaşlar challenge" ve benzeri akımlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Kişisel verilerimiz bizi belirli veya belirlenebilir hale getiren, bizi tanımlayan ve bize ait olan bilgilerimiz. Bu sebeple kişisel verilerimizi korurken, özellikle de sosyal medyada paylaşırken daha hassas davranmalıyız." ifadelerini kullandı.

GÖRSEL VERİ İŞLEME ALAN HAZIRLIYOR

Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "20'li yaşlar challenge" ve benzeri akımların son günlerde popüler olduğuna dikkati çekerek, kişisel verileri ve yüz ifadelerini kopyalan bu gibi akımların, görsel veri işleme alanına zemin hazırladığını bildirdi.

Tam bir kara kutu! '20'li yaşlar challenge' için çok önemli uyarı

Mümkün olduğunca dikkatli davranılması gerektiğini vurgulayan Sayan, yapay zeka teknolojilerinin çözmeye çalıştığı sorunlardan birinin de yaşlanmanın oluşturduğu yüzdeki değişikliklere karşı algoritmalara direnç kazandırmak olduğuna işaret etti.
Ayrıca "Bu gibi hassas verilerin hangi sunucularda nasıl tutulduğu, yeterli güvenliğe sahip olup olmadığı tam bir kara kutu"

SON GÜNLERDE POPÜLER OLAN 20 YAŞ CHALLENGE NEDİR? 

Challenge, meydan okuma olarak biliniyor. Söz konusu akım ise Instagram olmak üzere birçok sosyal medya platformunda yoğun ilgi gördü. Fotoğraf veya video paylaşarak akımın devam etmesi sağlanıyor.


 


 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...