Tgrt Haber
13 Nisan 2016 18:27

Tanrıverdi'nin adreslerinde ele geçirilen dijital veriler inceleniyor

MKE Silah Fabrikası Müdürü Tanrıverdi'nin Kırıkkale'deki evi ile iş yerinde yapılan aramalarda el konulan dijital veriler üzerinde, polis incelemesini sürdürdüğü öğrenildi.

Tanrıverdi'nin adreslerinde ele geçirilen dijital veriler inceleniyor
tanrıverdi,

MP5 silahı ile üretime henüz başlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın çizim ve üretim planlarını satmak isterken yakalandıktan sonra tutuklanan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin Kırıkkale'deki evi ile iş yerinde yapılan aramalarda el konulan dijital veriler üzerinde, polisin incelemesini sürdürdüğü öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Tanrıverdi'nin suçüstü yakalanmasının ardından soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazdı. Talimatta, Tanrıverdi'nin Kırıkkale'deki ikametgahı ile iş yerinde arama ve el koyma işlemleri için polis görevlendirilmesi istendi.

Talimatın ardından Tanrıverdi'nin adreslerinde polis tarafından arama yapıldı, flaş bellek, harici hard disk gibi bazı dijital verilere el konuldu.

Dijital veriler inceleniyor

Soruşturma savcısının talimatıyla polis, dijital verileri incelemeye başladı. İncelemenin devam ettiği belirtildi.

MKE'ya ait MP5 makinalı tabanca ve MPT 76 Milli Piyade Tüfeğinin silah çizim ve üretim planlarını ABD'deki bir silah firması temsilcisine 300 bin dolar ve 200 bin lira karşılığında satmaya çalıştığı sırada suçüstü yakalanan Tanrıverdi, TCK'nın 252. maddesinde düzenlenen "rüşvet" ve "Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" başlıklı 333. maddeleri uyarınca tutuklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...