Tgrt Haber
10 Şubat 2014 15:49

Taşeron işçilere kadro gelecek mi

Eroğlu 'Taşeron işçilere kadro gelecek mi' sorusuna cevap verdi.

Taşeron işçilere kadro gelecek mi
taşeron işçilere kadro verilecek mi,taşeron işçi kadro,eroğlu,cevapladı,

Bakan taşeron işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Başbakan Erdoğan’ın talimatı ile geniş kapsamlı bir çalışma yapıldığını kaydetti. Afyonkarahisar’da, programına sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek devam eden Bakan Eroğlu, "Taşeron işçilere kadro gelecek mi?" sorusunu cevapladı.
Program kapsamında Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi ve Demiryol İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Muammer Uslu’yu ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette çalışanların hükümetten beklenti ve isteklerine yönelik Başkan Uslu’dan bilgiler alan Bakan Eroğlu, hükümetin işçisiyle, köylüsüyle, bütün Türkiye’yi kucaklayacak çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Ardından konuşmasından son günlerde sıkça gündeme gelen ‘Taşeron işçi’ konusunda açıklamalar yapan Bakan Eroğlu, hükümet bu konuda da detaylı bir çalışma yürüttüğünü kaydetti. Bakan Eroğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
Taşeron işçiler konusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından ele alındı. Bunların durumlarının iyileştirilmesi. Hakikaten taşeron işçiler bazen istismar ediliyor. Paraları ödenmiyor ya da işe girerken para isteniyor. Ya da kanunda belirtilen ücretler gösterilmiyor. Belirtilen süreden fazla çalıştırılıyorlar. Bunları güvence altına alacak bir sistem üzerinde çalışılıyor. Başbakanımızda, Bakanlar Kurulumuzda talimat verdi. Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza hem de Maliye Bakanımız bu konuda bir çalışma yapılıyor. Mühim olan onlarında güvence altına alınması. Kadroya alınamazlar, ama en azından onların hak ve hukuklarının korunması, teri kurumadan firmaların ister taşeron, ister müteahhit olsun bunların haklarını vermesi, haklarının teminat altına alınması konusunda geniş kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Zaten o çalışmada Bakanlar Kuruluna sunulacak. Yani gündemde bu mevzu merak etmeyin. Bunu da özellikle vurgulamak istiyorum.”Ziyaretin sonunda Bakan Eroğlu, Başkan Uslu’ya, günün anısına şilt takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...