Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2014 14:42

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Tatil için şehir dışına çıkan ve bitiminin ardından İstanbul'a geri dönen yolcular trafik sürpriziyle karşılaştı.

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı
tatilciler,dönüş çilesi,bayram dönüşü,istanbul,

Durma noktasına gelen ve yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğundan sıkılan bazı yolcular otobüslerden inip yürümeyi tercih etti.Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte geri dönüşler de başladı. Şehirlerarası otobüs firmaları sabah erken saatlerinden itibaren İstanbul'a giriş yaptı. Dönüşlerdeki yoğunluk ve sefer sayılarının arttırılmasıyla birlikte oluşan yoğunluk trafikte de etkisini göstermeye başladı. Otobüs firmaları ve yolcular, Esenler Büyük Otagarı bağlantı yolu üzerine geldiklerinde yoğun bir trafikle karşılaştı. Adeta durma noktasına gelen ve zaman zaman da kontak kapatmak zorunda kalan sürücüler yoğun trafikte zor anlar yaşadı.
BEKLEMEKTEN SIKILAN YOLCULAR YÜRÜMEYİ TERCİH ETTİ
Bağlantı yolu üzerindeki yoğun trafikten sıkılan, başka otobüslere aktarma yapacak olanlar ve havalimanında uçağa yetişmek zorunda olan kimi yolcular otobüslerden inerek yürümeyi tercih etti. Ellerinde valizler ve omuzlarında çuvallarla yürüyen yolcular koşar adımlarla ulaşmak istedikleri noktalara hareket ettiler.
Şehirlerarası hatlarda çalışan otobüs şoförleri, “Trafik çok yoğun, aşırı bir yoğunluk var her zamanki gibi ama yapılabilecek bir şey yok. Alıştık artık. Ne diyelim diyecek bir şey yok. Gördüğünüz gibi garaj girişi oldukça kalabalık. Uçağa yetişecek olan yolcular var. Yetişmek için inmek zorunda kalıyorlar. Ana yollar açık ama girişlerde sıkıntı yaşıyoruz. Her sene böyle, bu çileyi çekiyoruz. Bunun bir çaresinin bulunması lazım. Her bayram sonu böyle oluyor. Şu an yarım saat oldu, hala ilerleyemedik. Bu otogar burada olduğu sürece, bu şekilde olduğu sürece çözülme şansı yok” diye konuştular.
Yurt dışından gelen bir yolcu, “Bu İstanbul'da yaşayanlara Allah sabırlar versin. Almanya'dan geldim ve hayatım boyunca böyle bir şey görmedim” dedi.Yürümek zorunda kalan bir yolcu ise, “Yoldayız, çok trafik var, yürümeye karar verdik. Antalya'dan geldim. Tatil güzel geçti ama yolculuk biraz yorucuydu” diye konuştu.
Trafikten dert yanan başka bir yolcu ise “Yürüyoruz, anca yetişeceğiz. Çok trafik vardı. Tatil bitti ama böyle rezillik görmedik. Dün 16.00'dan beri yollardayız” dedi.Otogar bağlantı yolu üzerindeki yoğun trafik sürerken yoğunluğun ilerleyen saatlerde artarak sürmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...