Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 May 2021 13:01

Tavuk eti neden öldürüyor?

Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Tavuk eti nasıl tüketilmeli, nasıl saklanmalı, ne gibi hatalar yapılıyor ve nelere dikkat edilmeli? sorularının cevaplarını TGRT Haber canlı yayınında açıkladı.

Tavuk eti neden öldürüyor?
gıda zehirlenmesi,,tavuk eti,,ölüm,,sağlık,

Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, TGRT Haber canlı yayınında gündemdeki gıda zehirlenmesi vakalarını değerlendirdi. 



Tavuk ve tavuk ürünlerinin riskli gıdalar olduğunu vurgulayan ve paketlenmiş ürün alınması yönünde uyarılarda bulunan Özyaral, “Aldığınız ürünlerin etiketine bakınız. Tavuk ürünlerini buzdolabında aylarca bekletmeyin. Pişirilmiş ürün buzdolabında en fazla 1 buçuk gün bekletilmeli, çiğ ürünün ise 2-3 gün kadar beklemiş olması her ne kadar 4 derece olsa da buzdolabı orada mikroorganizmaların gelişmesine ve toksinlerini salmasına neden olur ve bunlar son derece sıkıntılıdır” dedi.

PİŞİRLEN TAVUĞUN SAKLAMA SÜRESİ NE KADAR?

Tavuğun pişirildiğinde hemen tüketilmesi gerektiğini ve tavuk ürünlerinin raf ömrünün çok fazla olmadığını belirten Özyaral, “Bitiremediğiniz ürünleri buzdolabında saklama kabında en fazla 1 gün tutabilirsiniz” dedi.

Kasaplara çok önemli rol düştüğünü vurgulayan Özyaral, "Alınan ürünler iyi yıkanmalı, son kullanma tarihleri kontrol edilmeli, dipfrizde çok fazla bekletilmemeli ve çözülen ürünler işlendikten sonra 1 gün içerisinde tüketilmelidir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...