Tgrt Haber
28 Ocak 2021 17:34

TBMM Başkanı Şentop Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanını kabul etti

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat ve beraberindeki heyeti TBMM’de kabul etti.

TBMM Başkanı Şentop Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanını kabul etti
mustafa şentop,

Meclis Başkanı Şentop kabulde, salgın dönemi sona erdikten sonra tüm ülkelerin gerçek dostlarını ve gerçekte olmayan dostlarını birbirinden ayırma imkanı olacağını belirterek, "Türkiye-Kuzey Makedonya dostluğunun bu sürecin sonunda gerçek bir dostluk olduğunu hep beraber göreceğimize inanıyorum." dedi.

Heyete "Hoşgeldiniz. Sizi TBMM'de ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum." ifadesini kullanan Şentop, "Hemşehrilerimle kısa bir süre sonra yeniden görüşmekten memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Şentop, heyetin resmi ziyaret için Türkiye'ye geldiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de biraraya geleceğini de söyledi.

Meclis Başkanı Şentop, Türkiye ile Kuzey Makedonya ilişkilerinin çok iyi düzeyde olduğunu belirterek, "Türkiye Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’ni bağımsızlığını ilan ettiği zaman ve kendisinin uygun bulduğu isimle ilk defa tanıyan ülkelerden birisidir. Daha sonrada gerek Avrupa ve gerek Atlantik kurumlarıyla ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında Türkiye daima yanında yer almış, destekçisi olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

İhtiyaç olan her durumda Türkiye'nin Kuzey Makedonya'ya dostluğunu göstermek için gayret içerisinde olduğunu da belirten Şentop, "Bunun en yakın örneği de salgın zamanında Türkiye'nin imkanları nispetinde göndermiş olduğu sağlık yardımlarıdır. Salgın dönemi sadece sağlık ve ekonomi bakımından değil, dünyada ülkeler arasında dostlukların da sınandığı çok önemli dönem olarak cereyan ediyor. Salgın dönemi sona erdikten sonra muhtemelen her ülke gerçek dostlarını ve gerçekte dost olmayanları birbirinden ayırma imkanına sahip olacak. Türkiye Kuzey Makedonya dostluğunun bu sürecin sonunda gerçek bir dostluk olduğunu hep beraber göreceğimize inanıyorum." dedi.

Başkan Şentop sözlerinin sonunda "Balkanlardan soğuk ve kar yağışını da getirdiniz" şeklinde bir espri de yaptı.

- "Türkiye ile dostane ve kardeşçe hareket ediyoruz"

Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Murat da, Türkiye'de olmaktan ve TBMM'de kabul edilmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, Kuzey Makedonya'nın Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediğini söyledi. Salih Murat, "Türkiye ile dostane ve kardeşçe hareket ediyoruz. Her zaman Türkiye Devleti de zat-ı alinizin belirttiği gibi Makedonya'nın arkasında durmuştur. Ziyaretimizin ana amacı her iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...