Tgrt Haber
10 Ocak 2022 13:57

TBMM Başkanı Şentop'tan HDP'li Semra Güzel'e ilişkin açıklama: Vekilin dokunulmazlığı kaldırılmalı

Son dakika haberi: 2017 yılında TSK'nın gerçekleştirdiği hava destekli operasyonda öldürülen teröristin cep telefonu incelemesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile terör kampında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop bu görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Şentop, "Vekilin dokunulmazlığı kaldırılmalı" dedi.

TBMM Başkanı Şentop'tan HDP'li Semra Güzel'e ilişkin açıklama: Vekilin dokunulmazlığı kaldırılmalı
Mustafa Şentop,TBMM,HDP,Milletvekili

HDP Diyarbakır Millevekili Semra Güzel'in terör kampında öldürülen teröristin telefonunda yapılan inceleme sonrası fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li vekilin terörist sevgilisiyle ortaya çıkan fotoğraflarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilişkin şahsi fikrini dile getiren Şentop, yargılanmasının önünün açılması gerektiğine vurgu yaptı.

"DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI"

Dokunulmazlığın kaldırılmasına vurgu yapan Şentop, "Belgenin içinde bulunduğu dosya var mı diye bakacağız. Şahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

TBMM Başkanı Şentop'tan HDP'li Semra Güzel'e ilişkin açıklama: Vekilin dokunulmazlığı kaldırılmalı
2017'de öldürülen 4 teröristten Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede ulaşılan fotoğrafların, Kuzey Irak'ta çekildiği belirlenmişti.

NE OLMUŞTU?

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında merkeze bağlı Akçalı köyü kırsalında 29 Nisan 2017'de etkisiz hale getirilen 4 teröristten Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede çeşitli fotoğraflara ulaşılmıştı. Fotoğraflarda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile terör kampında çekilmiş çeşitli kareleri yer aldığı ortaya çıktımıştı.

Üniversiteden tanıştıkları öğrenilen Semra Güzel'in tıp, PKK'lı terörist Volkan Bora'nın iletişim fakültesi mezunu olduğu, teröristin bir süre KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansında muhabirlik yaptıktan sonra örgüte katıldığı, fotoğrafın da muhtemelen Kuzey Irak'taki kamplarda çekildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...