Tgrt Haber
26 Nisan 2016 15:02

TBMM önünde laiklik eylemine müdahale

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, 'Laiklik yeni Anayasa'da olmamalıdır' açıklamasını protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. TBMM önünde yapılmak istenen basın açıklamasına CHP Milletvekilleri de destek verdi.

TBMM önünde laiklik eylemine müdahale
tbmm, laiklik,

 TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Konferansları ve 6. Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa" konulu konferansta yaptığı “Laiklik yeni Anayasa'da olmamalıdır” açıklamalarına yönelik olarak Birleşik Haziran Hareketi isimli bir grup, TBMM önünde eylem yapmak istedi. TBMM Dikmen kapısı önünde yapılmak istenen eyleme CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Tokat Milletvekili, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dikmen kapısı önünde eylem yapmanın yasal olmadığını belirten polis ekipleri ile grup arasında tartışma yaşandı. TBMM önünde basın açıklamasına izin verilmemesi üzerine çevik kuvvet ekipleri grubu uzaklaştırdı. Ardından ise çevik kuvvet ekipleri ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Kısa süreli yaşanan müdahale, CHP’li milletvekillerinin araya girmesiyle son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...