Tgrt Haber
25 Ekim 2021 06:22

TBMM’de Suriye tezkeresi oylanacak

Meclis’te bu hafta gündem yoğun olacak. Suriye ve Irak’a sınır ötesi operasyon için Cumhurbaşkanına verilen yetkiyi 2 yıl daha uzatan tezkere genel kurulda oylanacak. Meclis Plan Ve Bütçe Komisyonunda ise bütçe maratonu devam edecek. 1950’den bu yana 76 kez tezkere izni verildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi yurt dışına asker göndermeyi görüşecek.

TBMM’de Suriye tezkeresi oylanacak
TBMM,meclis,tezkere,asker

​Meclis’i bu hafta yoğun bir mesai bekliyor. Meclis’in gündemini hem bütçe hem de tezkere görüşmeleri oluşturacak. Türk askerinin Irak ve Suriye ile Lübnan olmak üzere iki yurt dışına asker gönderme tezkeresinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri yarın Meclis Genel Kurulunda görüşülecek.

Meclis Genel Kurulu kritik tezkere görüşmelerine ev sahipliği yapacak. Salı günü Irak-Suriye tezkeresi oylanacak. Tezkere Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon için Cumhurbaşkanı’na verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngörüyor. AK Parti, MHP ve İyi Parti tezkereye evet diyecek. HDP ise hayır oyunu kullanacak.

Suriye tezkeresinin ardından Genel Kurula gelecek bir diğer tezkere ise, Lübnan'da Barış Gücü kapsamında bulunan Türk askerinin görevini 1 yıl daha uzatan cumhurbaşkanlığı tezkeresi olacak.

Meclis Plan Ve Bütçe Komisyonunda ise bütçe maratonu devam edecek. Salı günü 2022 bütçe teklifinin tümü görüşülecek. Çarşamba günü ise Kamu Denetçiliği Kurulu ile Sayıştay'ın bütçeleri üzerinde durulacak.

TBMM, 1950’den bu yana yurt dışına asker gönderilmesi için 76 kez izin verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Meclis’ten bugüne kadar geçen tezkerelerle Kore, Kıbrıs, Filistin, Somali, Bosna Hersek, Afganistan, Irak, Suriye, Libya ve Azerbaycan’ın arasında bulunduğu çok sayıda ülkede görev aldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...