Tgrt Haber
25 May 2022 22:45 - Güncelleme : 26 May 2022 00:44

Cumhurbaşkanı müjdeledi, yasa Meclis'ten geçti: Süre resmen uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TGRT Haber'in sıkça gündeme getirdiği cezaevlerindeki mahkumlara Kovid-19 izni ile ilgili müjdeyi hafta başında Kabine Toplantısı sonrası açıklamıştı. 31 Mayıs'ta sona erecek olan izinlerin Temmuz 2023'e kadar uzatılmasına yönelik madde Meclis'te kabul edildi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı müjdeledi, yasa Meclis'ten geçti: Süre resmen uzatıldı
cezaevi,izin

TBMM Genel Kurulunda, açık cezaevlerindeki hükümlülerin, Covid-19 tedbirleri kapsamında 31 Mayıs 2022'de sona erecek izin sürelerinin 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılmasına ilişkin madde kabul edildi.

31 MAYIS'TA SONA ERECEKTİ

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 31 Mayıs'ta sona erecek izin süreleri uzatıldı.

TBMM Genel Kurulunda, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü.

Görüşmelerde, siyasi parti gruplarının ortak imzası ile sunulan önerge ile teklife, açık cezaevlerindeki hükümlülerin 31 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek Covid-19 tedbirleri kapsamındaki izin sürelerinin uzatılmasına ilişkin madde ihdas edildi.

YASA MECLİS'TEN GEÇTİ

Kabul edilen maddeye göre, Covid-19 salgınının Türkiye'de görülmüş olması sebebiyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlüler, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar izinli sayılacak.

Salgının devam etmesi halinde bu süre, Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından her defasında 2 ayı geçmemek üzere 19 kez uzatılabilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...