Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2014 21:34

TCDD'den kaza ile ilgili açıklama

TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi kapsamında deneme sürüşü yapan "Piri Reis" treninin kazası ile ilgili açıklamada bulundu.

TCDD'den kaza ile ilgili açıklama
kaza, tcdd, yht,

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi kapsamında deneme sürüşü yapan "Piri Reis" treninin ray taşlama aracına arkadan çarptığı kazanın, hızlı tren hattında değil konvansiyonel hatta meydana geldiği, ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

TCDD'den yapılan açıklamada, bazı gazetelerin internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan haberlerde iddia edildiği gibi, "Piri Reis" test trenin devrilmediği ifade edildi.

Trenin, Gebze-Tavşancıl arasındaki test esnasında, yüklenici firma sorumluluğunda bulunan ve o sırada hatta olmaması gereken ray taşlama aracına arkadan vurduğu aktarılan açıklamada, "Ray taşlama aracı yoldan tahliye edilmektedir. Olay hızlı tren hattında değil konvansiyonel hatta meydana gelmiş olup, ölü ve yaralı bulunmamaktadır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...