Tgrt Haber
29 Kasım 2017 07:55

Tek tek tespit ediliyor! 11 firari FETÖ'cü daha getirilecek

İstihbarat birimlerinin tespit ettiği FETÖ'nün üst düzey 11 sorumlusu daha önümüzdeki 30 gün içerisinde Türkiye'ye getirilecek.

Tek tek tespit ediliyor! 11 firari FETÖ'cü daha getirilecek
fetö,,istihbarat,

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yurt içi yapılanmasına yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken, yurtdışındaki FETÖ’cüler de kâbus dolu günler yaşamaya başladı. Edinilen bilgiye göre, FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasına ağır darbe indiren istihbarat birimleri, önümüzdeki 30 gün içerisinde 11 örgüt imamını daha ülkeye getirmek için harekete geçti. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, FETÖ tarafından ülkelerden sorumlu olarak görevlendirilen ve örgütsel faaliyetler yürüten imamlar, istihbarat birimleri tarafından takip ediliyor. Bu kapsamda örgütün yurt dışı yapılanmasını mercek altına alan istihbarat birimleri, bulundukları ülkelerdeki FETÖ mensuplarını tek tek tespit ediyor.

160 ülkede faaliyet gösteren FETÖ’nün imamlarının, teröristbaşı Fetullah Gülen’e bağlı olarak hareket ettiği belirtiliyor. Yerleri tespit edilen FETÖ imamlarının bulundukları ülkelerde, Türkiye aleyhine örgütsel faaliyetlerini sürdürdükleri aktarıldı. Bu kapsamda istihbarat birimleri ilk aşamada 11 örgüt imamının bağlantılarını mercek altına aldı. Bu kişilerin isimleri gizli tutulurken, örgütün yurt dışı yapılanması açısından üst düzey ve etkili görevlerde oldukları belirtiliyor.
Yerleri tespit edilen 11 FETÖ imamının Türkiye’ye getirilmesi için istihbarat birimleri harekete geçti. 11 FETÖ imamının yapılacak operasyonla 30 gün içerisinde ülkeye getirilmesi bekleniyor. MİT tarafından son olarak FETÖ’nün para kasası olarak bilinen Memduh Çıkmaz ülkeye getirilmişti. Şüpheli Çıkmaz, Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla tutuklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...