Tgrt Haber
21 Eylül 2015 17:27

Tekerlekli sandalyeyle gelen mutluluk

Ordu'da yaşayan epilepsi hastası oğlu Umut'un bakımını, tek başına ve zor koşullarda sağlayan annenin yüzü, tekerlekli sandalye yardımıyla güldü.

Tekerlekli sandalyeyle gelen mutluluk
tekerlekli sandalye,

Epilepsi hastası 13 yaşındaki Umut Ateş'in annesi Havva Ateş (35), bir hayırsever tarafından bağışlanan tekerlekli sandalye sayesinde mutluluk yaşıyor.
Altınordu ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Umut'un, doğum sırasında oksijensiz kalması üzerine yapılan yanlış tedavi sonucu epilepsi hastalığına yakalandığını savundu.
Oğlunun yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdürdüğünü anlatan Ateş, "Yanlış tedavi ve ilaçtan oğlum bu hale geldi. 13 senedir uğraşıyoruz. Götürmediğimiz yer kalmadı. Bu kadar düzeldi, önceden hiç iyi değildi, gözleri bile görmüyordu. Bir aylıkken yapılan tedavi sırasında da bir böbreğini kaybetti. Umut için çok zorluklar çektik. Şu anda gözleri görüyor ama ne konuşabiliyor ne de yürüyebiliyor. Bir böbreği de yok. Her ihtiyacını ben görüyorum" dedi.
Eşinin 2 yıl önce vefat ettiğini ve iki kız çocuğunun ortaöğretim öğrencisi olduğunu belirten Ateş, şöyle devam etti:
''Oğlumun engelli maaşıyla ve yardımlarla geçiniyorum. Üç çocuğumdan başka kimsem yok. Ailem de yok, sahip çıkmıyorlar. Hem anneyim, hem de babayım. Onları büyütmeye çalışıyorum. Önceden çalışıyordum, şimdi çalışamıyorum. Çünkü Umut'u bırakamıyorum. Büyüdüğü için bakıcılar bakamıyor. Bundan dolayı da ben başındayım. Oğlumun maaşıyla idare ediyoruz."
 "Tekerlekli sandalyeyi görünce çok mutlu olduk"
Havva Ateş, oğlunu bebek arabasıyla taşıdığını ve bu durumun zorluk yaşattığını kaydederek, şunları söyledi:
"Çocuğumu bebek arabasına bindiriyordum. Tekerlekli sandalye için her yere müracaat ettim. Söz verilen yerlerden de dönüş olmadı. Dört seneden beri bu arabayı bekliyordum. Bir hayırsever sayesinde oğlum tekerlekli sandalyeye kavuştu. Bu konuda yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu arabayı görünce çok mutlu olduk. Dün akşamdan beri mutluluktan uyuyamadım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...