Tgrt Haber
10 Kasım 2014 11:35

Tekne faciasında ortaya çıkan acı gerçek! 2 ay önce serbest bırakılmış

Tekne faciasının organizatörünün, 2 ay önce 'insan kaçakçılığı' suçundan yakalandıktan sonra mahkemece serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Tekne faciasında ortaya çıkan acı gerçek! 2 ay önce serbest bırakılmış
tekne faciası, insan kaçakçılığı,

Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması üzerine büyük bir facia yaşanmıştı. 6 kişinin sağ olarak kurtulduğu faciada 26 kişi hayatını kaybederken, kayıp mülteciler için de arama çalışması başlatılmıştı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında ise 2 kişi tutuklandı. Tekne faciasının organizatörü olarak ise Abdullah Şerbetçi isimli şüphelinin arandığı öğrenildi. Gerçek isminin Murteza Haşimi olduğu ortaya çıkan zanlı, polis ve jandarma tarafından eylül ayında “insan kaçakçılığı” suçundan gözaltına alınmıştı. 9 aylık teknik ve fiziki takibin ardından insan kaçakçılarına yönelik operasyon düzenleyen ekipler, İstanbul, Kocaeli ve Van'da 1'i kadın 16 kişiyi gözaltına almış, yurt dışına kaçırılmak istenen 461 mülteci de yakalanmıştı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Abdullah Şerbetçi'nin de bulunduğu 10 şüpheli yurtdışı yasağı konularak adli kontrol denetimi ile serbest bırakılmıştı. Rumeli Feneri'ndeki facianın ardından kayıplara karışan Murteza Haşimi'nin yakalanması için geniş çaplı inceleme başlatıldığı öğrenildi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...