Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ekim 2019 16:11

Tel Abyad'da siviller evlerine dönüyor

Tel Abyad halkı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Suriye Milli Ordusu'nun başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad’ın terör örgütünden alınmasının ardından evlerine dönmeye başladı.

Tel Abyad'da siviller evlerine dönüyor
Tel Abyad,sivil,eve dönüş

Türk Silahlı Kuvvetleri’in  ve Suriye Milli Ordusu'nun başlattığı Barış Pınarı Harekatı hızla devam ediyor.

Uzun kuyruklar oluştu

TSK ve Suriye Milli Ordusu geçtiğimiz günlerde Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad’ı terör örgütü PKK/PYD- YPG’den geri almıştı. Bunun üzerine Tel Abyad'da hayat normale dönmeye başladı. Tel Abyad halkı TSK ve Suriye Milli Ordusunun güvenli hale getirdiği Tel Abyad’a geri dönmeye başladı. Eşyalarını da kamyonlara dolduran Tel Abyadlılar, uzun kuyruklar oluşturdu.

"Evlerimize dönüyoruz"

Tel Abyad’a dönen sivil vatandaşlardan biri, “Barış Pınarı Harekatı’nın burayı güvenli hale getirmesinin ardından evlerimize dönüyoruz” dedi.

Bir başka sivil ise Ayn İsa kampından döndüğünü ifade ederek, “Çatışmaların başlamasının ardından 2 gün bir okulda kaldık. Suriye Milli Ordusu bizi güzel bir şekilde karşıladı ve Tel Abyad’a geri dönüyoruz” diye konuştu.

Bölgeden fotoğraflar:

Tel Abyad'da siviller evlerine dönüyorTel Abyad'da siviller evlerine dönüyorTel Abyad'da siviller evlerine dönüyorTel Abyad'da siviller evlerine dönüyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...