Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Aralık 2019 17:25

Telabyad ve Resülayn merkezine elektrik verilmeye başladı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Telabyad ve Resülayn ilçe merkezlerine elektrik enerjisi verilmesi için yapılan çalışmalar ile ilçelere giriş çıkışı kontrol eden güvenlik birimlerini yerinde inceledi.

Telabyad ve Resülayn merkezine elektrik verilmeye başladı
Resülayn,,Telabyad,,elektrik,,Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin,

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Rus askeri yetkililerle yaptığı görüşmeler akabinde, Tişrin Barajı’ndan elektrik verilmeye başlanan kırsal kesimden sonra Telabyad ve Resülayn merkezine de enerji verilmesi için yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Abdullah Erin, terör örgütünün bölgeyi terk ederken trafo merkezlerini bombaladığını, iletim hatlarına zarar verdiğini belirtti.

"Şu anda evlere enerji verilmeye başladı"

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda TEİAŞ personeli ile Telabyad ve Resülayn Yerel Meclisi tarafından belirlenen 25 kişilik bir ekip tarafından çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Vali Erin, “Telabyad’da şu ana kadar 100 kilometre iletim hattı onarıldı. Resülayn’da 43 kilometrenin onarımı tamamlandı, çalışmalar devam ediyor. Şu anda enerji Telabyad ilçe merkezi ve kırsala ulaşmış durumda. Hastane, okul, ibadethaneler, kamu binaları başta olmak üzere enerji sağlıyorduk. Şu anda evlere enerji verilmeye başladı” dedi.

Telabyad ve Resülayn merkezine elektrik verilmeye başladı

"Halkın temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirleri almaya devam ediyoruz"

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’nun yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı ile her iki ilçede huzur ve güven ortamını sağlamanın yanında, burada yaşayan halkın temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirleri almaya devam ettiklerini dile getiren Vali Erin, her iki ilçe merkezi ve kırsalının güven içinde yaşanılabilir hale gelmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Telabyad ve Resülayn merkezine elektrik verilmeye başladı

Vali Erin çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı

Enerji hatlarındaki incelemelerinin ardından Telabyad’a giriş çıkışları kontrol eden ve güvenlik birimlerini ziyaret eden Vali Erin, buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Telabyad ve Resülayn merkezine elektrik verilmeye başladı

İncelemelerinin ardından Telabyad ilçe merkezinde esnaf ve halkı ziyaret eden Vali Erin, sorunlarını dinlediği halkla sohbet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...