Tgrt Haber
08 Aralık 2018 10:46

Terazide hile yapana af geliyor

AK Parti'den yeni yasa teklifi. Kural dışı tartılar nedeniyle verilen idari para cezalarına bir defalık af geliyor. Düzenleme 500 bin kişiyi ilgilendiriyor.

Terazide hile yapana af geliyor
ak parti,mehmet muş,tbmm,af,tartı,terazı,kanun

AK Parti enerji alanında bir dizi düzenleme getiren yasa teklifini meclis başkanlığına sundu. Teklif ile madenlerde güvenliğin sağlanmasından, akaryakıt kaçakçılığına, tartı aletlerinden nükleer enerjiye kadar bir çok alanda düzenleme yapılıyor.

Teklifi açıklayan Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş Mecliste gazetecilere yaptığı açıklamada, teklifin içeriğine ilişkin bilgi verdi.  Bütçe görüşmelerinden sonra yasalaştırılması planlanan teklifte kural dışı tartılar nedeniyle verilen idari para cezalarına bir defalık af geliyor.

TERAZİDE HİLE YAPAN 500 BİN KİŞİYE AF
Ölçümlemeyle ilgili de birkaç maddenin bulunduğunu aktaran Muş, "1 Aralık 2018'den önce damgası olmayan, damgası kopmuş ya da farklı sebeplerden dolayı idari para cezasına çarptırılan vatandaşlarımızın bir defaya mahsus bu idari para cezalarını affediyoruz. Bu idari para cezasına konu olan tartı aletlerinin 90 gün içerisinde getirilip, muayene ettirilip damgalanması halinde bunların tekrar kullanılmasına izin verilecektir." açıklamasında bulundu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...