Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Kasım 2014 11:27

Terme'de sel sonrası yıkım kararı

Terme'de, 6 gün önce meydana gelen sel felaketi sonrasında Terme Irmağı yatağında bulunan binaların yıkılması kararlaştırıldı.

Terme'de sel sonrası yıkım kararı
terme,sel,

Samsun'un Terme İlçesi Belediye Başkanı Şenol Kul, 6 gün önce meydana gelen sel felaketi sonrasında Terme Irmağı yatağında bulunan binaların yıkılması kararı aldıklarını söyledi. Bu kapsamda belediyeye ait olan binaların boşaltılması için kiracılara tebligat gönderdiklerini belirtti. Samsun'un Terme İlçesi'nde 6 gün önce meydana gelen sel felaketinin bilançosu da ortaya çıkmaya başladı. Terme Belediye Başkanı Ak Partili Şenol Kul, Terme ırmağının taşması sonucu ilçe merkezinde 30 ev ve işyerini su bastığını 1 köprünün çöktüğünü, ırmak kenarındaki parkların zarar gördüğünü söyledi. Başkan Kul, ırmak yatağındaki binalar nedeniyle ilçe merkezinde su baskınlarının yaşandığını belirterek şöyle dedi: "AFAD'ın afet bölgesi olarak gördüğü Terme ırmağı kenarındaki bölgede 52 tane bina var. Bunlardan bazıları belediyeye ait ve içinde kiracılar var. Tebligatları göndermeye başladık. Belediyeye ait binaları yıkacağım. Diğer binalar içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliğinde bir kentsel dönüşüm çalışması yapmayı planlıyoruz. Yapılacak çalışma ilçenin geleceğine büyük bir katkı sağlayacak."

Kaynak: DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...