Tgrt Haber
25 Temmuz 2015 09:17

Terör örgütlerine operasyon sürüyor

Terörle Mücadele ekipleri yurt genelinde, terör örgütlerine yönelik operasyon düzenledi. Halen devam eden operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Terör örgütlerine operasyon sürüyor
yurt geneli, terör operasyonları,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu'nda operasyon düzenledi. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon, Hacı Ahmet Mahallesi Kurtoğlu Caddesi ile Hacı Ahmet Karakolu, Eburıza Dergahı, Pir Hüsamettin sokaklarında yapılıyor.
Birçok adreste devam eden operasyon için çevik kuvvet polisleri sokak başlarında çevre güvenliği aldı. Özel harekat polislerinin desteğiyle baskın yapılan adreslerde çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. 
Özel harekat polisleri eşliğinde önceden belirlenmiş adreslere eş zamanlı baskınlar yapan Terörle Mücadele polisleri aramaları sürdürüyor.

Adana

Adana'da da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DAEŞ üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda 54 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve Özel Harekat timlerinin sabaha karşı başlayan helikopter destekli operasyonunda, kentin değişik mahallelerinde çok sayıda eve baskın yapıldı.

Operasyonda DAEŞ ile YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 54 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumuna getirildi. Burada işlemi biten zanlılar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Adıyaman

Adıyaman'da da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Antalya 

Antalya'da terör örgütü MLKP'nin alt yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü MLKP'nın alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) üyesi kişilere ait olduğu öne sürülen bazı adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi sayısının artabileceği belirtildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Aynı örgüte yönelik, geçen ay Muratpaşa ilçesinde bir adrese operasyon düzenlenmiş, teröristlerin bulunmadığı evde 20'nin üzerinde fitil ateşlemeli parça tesirli bomba, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

İzmir

İzmir'in Menemen ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda, bazı doküman ve malzemeler ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik, sabaha karşı Asarlık Mahallesi'nde bazı adreslere operasyon düzenledi.

Özel Harekat Şubesi polislerinin de destek verdiği operasyonda, şüpheli olarak belirlenen kişilerin evlerinde arama yapıldı. Aramalarda, suç delili olarak değerlendirilen doküman ve malzemelere el konuldu. 

Operasyonda gözaltına alınan zanlı sayısı hakkında açıklama yapılmadı.  

Iğdır

Iğdır'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketine (YDG/H) yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, YDG/H'ye yönelik, önceden belirlenen  adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ekipler, operasyonlarda 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Konya

Konya merkezli 3 ilde DAEŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ'e yönelik Konya, Ankara ve Manisa'da, daha önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

300 polisin katıldığı operasyonda terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 1'i kadın 15 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Operasyonun halen devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Konya merkezli operasyon kapsamında Manisa'da da 1 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C'ye yönelik, sabaha karşı 5 ilçede bazı adreslere operasyon düzenledi. 

Operasyonda, bazı doküman ve malzemeler ele geçirildi, 7 kişi gözaltına alındı.

Muş

Muş'ta, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, YDG/H'ye yönelik kent merkezi ve Bulanık ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bulanık'ta S.Ö. ve Y.S, kent merkezinde ise H.T. ve E.A. gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, örgütsel döküman ele geçirildi. 

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK'ya yönelik kent merkezi, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla ilişkili oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı. 

Tunceli

Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Operasyonlarda PKK terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla İmam K, Sinan Ç, Celal C, Düzgün A. ve Ahmet K. gözaltına aldı. 

Şüphelilerin evlerinde ve otomobillerde ele geçirilen bazı belge, doküman ve belleklere el konuldu.

Erzincan

Erzincan'da terör örgütü DAEŞ ve "marjinal sol gruplara" yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Terör örgütü DAEŞ ve "marjinal sol gruplara" üye oldukları ileri sürülen 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, adreslerde bulunan örgütsel dokümanlara da el konuldu.  

Hakkari

Yüksekova ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Eski Cezaevi Kavşağı'ndaki Gever Kültür Merkezine operasyon düzenledi.

Operasyonda PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Van 

Van'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketine (YDG/H) yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik olarak, önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ekipler, 16 şüpheliyi gözaltına aldı.

Aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız pompalı tüfek, 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda havai fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'da terör örgütüne yönelik il merkezi ile Bismil, Ergani, Silvan ve Lice ilçelerinde 90 adrese düzenlenen operasyonlarda 53 şüpheli yakalandı.

Son dönemde güvenlik güçleriyle kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, molotofkokteyli ve havai fişekli saldırı eylemlerinin failleri ve irtibat içerisinde olan şahısların suç unsuru malzemelerle yakalanması amacıyla Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, Diyarbakır'da 50 adreste 3'ü yaşı küçük 31 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda 3 tabanca, 3 tüfek, kuru sıkı, 4 şarjör, 60 fişek, 77 kartuş, 2 "pala" tabir edilen bıçak ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Mardin

Mardin'in Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçesinde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince YDG/H'ya yönelik bazı adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda aralarında kapatılan HADEP'in eski Nusaybin İlçe Başkanı Hasan Bozkurt'un da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Kızıltepe ve Midyat'ta 6 tabanca, örgütsel doküman ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Şırnak

Şırnak Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cizre'nin Tepeönü köyünde 5, Balveren beldesinde de 9 adreste eş zamanlı arama yaptı.

Kent genelindeki izinsiz gösterileri organize ederek katıldıkları belirlenen YDG/H üyesi 10 kişi gözaltına alındı.

Batman

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları belirlenen kişilere yönelik Sağlık, Bağlar, Pazaryeri, Beşevler ve Hilal mahallelerinde bazı adreslerde arama yaptı.

Operasyonda kentteki izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen 16 kişi yakalandı.

Siirt

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince YDG/H üyelerine yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda biri kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ya yönelik operasyonda 104 kişi yakalandı.

Elazığ

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonda eylem hazırlığı yaptıkları değerlendirilen, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları iddiasıyla 3 kişi ve DAEŞ ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...