Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Aralık 2016 04:45

Terör örgütlerinin kara para transferine darbe

İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya ait 21 milyon lira kara para ele geçirildi.

Terör örgütlerinin kara para transferine darbe
pkk, fetö, kara para,

 Sabiha Gökçen Havalimanı'nda PKK terör örgütüne ait 14 milyon lira ele geçirilirken, Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda da FETÖ'ye ait 7 milyon liraya el konuldu.

AİLELERE VERİYORLAR

Yaklaşık bir ay önce Atatürk Havalimanı'nda yine FETÖ'ye ait 9.5 milyon lira ele geçirilmişti. Para transferinde kullanılan kuryeler gözaltına alınırken, paralar Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı adli emanetine kondu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından genişletilen soruşturmada, terör örgütlerine ait paranın, Türkiye'deki örgüt mensuplarını ve planlanan eylemleri finanse etmek için kullanıldığı belirlendi. PKK Türkiye'de tonlarca patlayıcı imal edip, satın aldığı araçlarla bombalı saldırılar gerçekleştirmişti. FETÖ'nün ise Batı ülkelerinden Türkiye'ye soktuğu kaynağı belirsiz paraları, cezaevlerinde bulunan üyelerinin ve yakınlarının bakımı için kullanmayı amaçladığı belirlendi. Örgüt bu şekilde, tutuklu üyelerinin itirafçı olmalarını engellemeye çalışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...