Tgrt Haber
14 Aralık 2018 15:45

Terör örgütü PKK, tüm cephelerde vurulacak

Türk savaş uçakları Irak’ta Sincar ve Karacak dağındaki terör üslerini vurdu. Büyük operasyon haberinin ardından teröristleri korku sardı. Terör örgütü tüm cephelerde vurulacak. Fırat’ın doğusunda Tel Abyad, Rasul Ayn ve Ayn el Arab bölgeleri harekâtın yapılacağı ilk noktalar olacak. İşte Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonun detayları…

Terör örgütü PKK, tüm cephelerde vurulacak
cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan,operasyın,pkk,pyd,abd,suriye,tsk,türkiye,münbiç

Kahraman Mehmetçiğimiz ve Özgür Suriye Ordusu harekâta hazır. Suriye’nin Kuzeyi’nde 550 kilometrelik sınır hattı PKK terör örgütünün işgali altında. İşbirlikçi ABD’nin desteğiyle terör örgütleri sınır hattına mevzilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, operasyon işaretini verdi.

TSK’nın harekatta öncelikli olarak operasyon düzenleyeceği noktalar ise Tel Abyad, Rasul Ayn ve PKK’nın Kobani dediği Ayn el Arab bölgeleri olacak.

Terör örgütü PKK, tüm cephelerde vurulacak

Operasyon için emir bekleyen Mehmetçiğimiz, teröristlerin sınır hattındaki tüm mevzilerini şok vuruşlarla dağıtacak. Teröristlerin inleri yerle bir edilecek.

TSK MÜNBİÇ’E DE GİRECEK
İlk operasyon dalgasında, Afrin'de başlayarak Sacir'e kadar uzanan 60 kilometrelik hat ve Münbiç-Sacir cephesi de hedef alınacak.

ÖSO, OPERASYON İÇİN HAZIR
14 bin ÖSO askeri de belirlenen mevzilere hareket etti. Afrin, Keştear, Tinneb, Münbiç ve Ayn el Arap'ta PKK’nın birçok mevzisi gün içinde vuruldu.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÇEMBER TAKTİĞİ
Sınır hattında bazı bölgelerde beton blokları kaldırma çalışması başladı. Beton bloklar kaldırılarak kara operasyonu sırasında tank, zırhlı araç ve personelin geçişi kolaylaşacak. Mehmetçik, bölgede birçok noktada planlanan noktalardan girecek. Daha derinlerde bu cepleri birleştirerek terör örgütünü çembere alacak.

TERÖRİSTLERİN ÜSLERİ VURULDU
Münbiç ve Fırat'ın doğusuna yapılacak harekâtın hazırlıkları sürerken, Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sİncar ve Karacak dağı bölgeleri F-16'lar tarafından vuruldu.

Harekâtla ilgili twitter'dan paylaşım yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bu harekât teröre darbe, terör destekçilerine bir mesajdır" dedi.

Terör örgütü PKK, tüm cephelerde vurulacak

Harekat, Suriye iç savaşı ve DEAŞ bahanesiyle PKK’ya alan açan ABD ve destekçilerine en büyük darbe olacak.

TERÖRİSTLER PANİK YAPTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının ardından PKK destekçileri panikledi. Deyrizor, Rakka, Ayn İsa ve Tel Abyad'da bir dizi toplantı düzenledi. Terör yuvası Kandil’den de terörist elebaşları toplantıya katıldı. Sınır boyunca, "Türkiye’den önce biz saldırıya geçelim" çağrısı yapıldı.

PKK’DAN AŞİRETLERE BASKI
Terör örgütü aşiretlere baskıyı artırdı. Kendileriyle birlikte Türkiye’ye karşı savaşmalarını istedi. Savaşmayan bölgeden kovulacak tehdidinde bulundu. ABD’nin kendilerine "bağımsız kuzey federasyonu" sözü verdiğini belirten teröristler, Türkiye ve ÖSO ile savaşta destek olan aşiretlere, bakanlık, müsteşarlık, belediye başkanlığı gibi makamların yanı sıra, birçok imtiyaz vaadinde bulundu. 

TERÖRİSTLERİN HAMLESİNE KARŞI HAMLE
Türkiye de teröristlerin hamlesine karşı hamlede bulundu. Suriye genelinde etkin tüm aşiret liderleriyle görüştü. Yüzde 80 destek ve işbirliği sözü aldı. Türkiye’ye bir destek de Suriye Türkmen ve Arap aşiretleri birliğinden geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...