Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Aralık 2019 10:30

Terör örgütü PKK/YPG EYP'yi önce yerleştiriyor sonra imha ediyor

Suriye’nin Kamışlı bölgesinde PKK/YPG terör örgütünün sivil halkın kalabalık olduğu yerlere el yapımı patlayıcı yerleştirdiği, sonra da örgüt mensupları tarafından tespit edilerek imha edildiği görüntülerinin müzahir basında ve sosyal medyada paylaşıldığı bilgisi alındı.

Terör örgütü PKK/YPG EYP'yi önce yerleştiriyor sonra imha ediyor
YPG/PKK

Suriye’nin Kamışlı bölgesinde PKK/YPG terör örgütünün yerleştirdiği EYP'leri imha ettikten sonra sosyal medyada paylaştığı öğrenildi.

'Halk Türkiye'ye karşı kışkırtılmak isteniyor'

Suriye barınma alanlarından kaçarak teslim olan PKK/YPG terör örgütü mensupları S.T. ve H.Ş.nin ifadelerinde “Kamışlı’nın en kalabalık sokak ve caddelerine örgüt tarafından el yapımı patlayıcı düzenekleri konulduğunu, yerleştirilen el yapımı patlayıcıların sanki örgüt mensuplarınca tespit edilerek imha edildiği, patlayıcı tespit ve imha görüntülerinin müzahir basında ve sosyal medyada paylaşıldığı, bölge halkına söz konusu el yapımı patlayıcıların Türk güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri tarafından eylem yapmak amacıyla yerleştirildiğinin söylendiği, bu sayede halkın Türkiye’ye karşı kışkırtılmak istendiği”ni belirttikleri öğrenildi.

'BPH ve Türkiye karşı göster yapmak zorundalar'

Güvenlik kaynaklarınca bu durumun bölge halkının örgüt mensuplarına sempatisini artırmanın, Türkiye aleyhine propaganda faaliyetleri yürüterek Kamışlı’da yaşayan Suriyelileri Barış Pınarı Harekâtına ve Türkiye’ye karşı gösteri yapmaya zorlamanın bir göstergesi olduğu ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...