Tgrt Haber
27 May 2021 17:57

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına operasyon

Diyarbakır merkezli 5 ilde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheliden HDP'nin bazı il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16'sı tutuklandı.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına operasyon
Diyarbakır,Terör örgütü PKK

Diyarbakır’da terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda 31 şüpheliden 16’sı tutuklandı.
Terör örgütü PKK son çırpınışlarını yaşıyor. Gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik soruşturmalar çerçevesinde Diyarbakır’da operasyon gerçekleştirildi.  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 31 kişi gözaltına alındı. Farklı il ve ilçelerde düzenlenen operasyonda şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edildi. 

ARALARINDA HDP’Lİ YÖNETİCİLERDE VAR

Sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden, HDP'nin bazı il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16'sı tutuklandı. Eski Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve eski HDP Diyarbakır İl Başkanı Cabbar Leygara'nın da aralarında olduğu 15 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...