Tgrt Haber
19 Nisan 2016 09:48

Terör örgütündeki çözülme hızlandı

Terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık'ın, il ve ilçelerdeki teröristlere kırsala çekilme, il ve ilçeleri de YPS'ye bırakmaları yönünde telsizden verdiği talimat, örgütteki çözülmeyi hızlandırdı.

Terör örgütündeki çözülme hızlandı
çözülme, örgüt,

Terör örgütü PKK elebaşılarından Cemil Bayık'ın, il ve ilçelerdeki teröristlere kırsala çekilme, il ve ilçeleri de YPS'ye bırakmaları yönünde telsizden verdiği talimatın ardından örgütteki çözülme hızlandı.Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde köşeye sıkışan çok sayıda terörist, Bayık'ın talimatını da fırsat bilerek canlarını kurtarmak için kırsala kaçmaya başladı. Teröristler, güvenlik kuvvetlerini yanıltıp yer değiştirmek için sis bombaları kullanıyor. İlçede bu nedenle yoğun duman bulutu göze çarpıyor. Kaçmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda dün geceden beri Nusaybin'de 24 terörist etkisiz hale getirildi.

Kaçmaya çalışan teröristlerin örgütün dağ kadrosundan, PYD/YPG mensubu oldukları, arkada bıraktıkları YPS mensubu teröristlerin güvenlik güçleriyle çatışmasından faydalanarak kaçmak için zaman kazanmaya çalıştıkları tespit edildi. Dağ kadrosundaki örgüt mensuplarının bu tutumunun, YPS'li teröristler arasında ciddi sorunlara yol açtığını belirten güvenlik güçleri, Cemil Bayık'ın telsizdeki talimatlarından sonra, YPS'li teröristlerin, "Bizi üvey çocuklar olarak görüyorlar. Bizi yem olarak görüyorlar" değerlendirmeleri ve teslim olmaya yönelik ifadelerinin telsiz konuşmalarına yansıdığını kaydetti.

İŞTE TELSİZ KONUŞMALARI

 Güvenlik kaynakları, Mardin’in Nusaybin ilçesinde operasyon devam ederken “walki tolki” telsizinden elde edilen görüşmeleri paylaştı. Terör örgütü mensuplarının telsiz konuşmaları şöyle:

“Saat 21.34

AGİT: Arkadaşlar öldük öldük öldük.

CUDİ: Şoraj’a ulaşamıyoruz. O da mı öldü yoksa?

AGİT: Atış direkt üstümüze geliyor (panik halde konuşuyor). Yaa acil destek gönderin, Cudi bize destek gönderin, acele edin Cudi.

CUDİ: Tamam tamam da, burası da cehennem gibi. Dayanın bakacağız çaresine.

AGİT: Cudi beni görüyor musun?

CUDİ: Hayır, nasıl göreyim, kafamı çıkaramıyorum ki. Biri de bana yardım etse.

Saat 21.42

CUDİ: Şoraj’a ulaşmaya çalışıyorum, ama ses yok. Sanırım öldü veya cevap verecek durumda değil.

AGİT: Öldü hevaller, öldü hevaller. Çok kayıp veriyoruz. 3 şerefsiz de kaçtı. Nereye gittiler bilmiyorum.

CUDİ: Dayan, dayan, gözetlemeye devam edin Agit. Şoraj’a ulaşırsam durum değişebilir…

Saat 22.18’de büyük telsizden tüm telsizlere Kürtçe çağrı yapılıyor:

Kod adı belli değil: Hevaller belki yarın öbür gün öldüğümüzde bizim bir mezar taşımız bile olmayacak. Ailelerimiz bizim mezarımızı bile bilemeyecek. Yüksekova’daki, Sur’daki, Cizre’deki arkadaşlarımız gibi olmayalım. Aileleri şu an onları arıyor, sonumuzun ne olacağını bilemiyoruz hevaller iyi düşünün. Ya burada öleceğiz, ya da teslim olup yaşayacağız. Bence her şeye rağmen yaşamak diyorum. Bizi gözden çıkarmışlar. Kandil bizi bırakmış, biz neye burada savaşıyoruz. Rojava’dan gelenler nerede? Burası Kobani gibi değil dediler, anladılar, kaçıyorlar. Halkınız için dediler, halk yok, herkes gitti. Düşünün neye savaşıyoruz? Karar verelim. Bana destek verenler, çağrı bekliyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...