Tgrt Haber
07 Haziran 2014 18:03

Terör örgütünün elinden son anda kurtarılan kızdan tarihi çağrı

Geçtiğimiz gün Hakkari'de düzenlenen bir operasyonla örgüte katılmaktan son anda kurtarılan Sevda Buz, ailesiyle birlikte Diyarbakır'da çocuklarının bulunması eylemlerine devam eden anneleri ziyaret etti. Buz, burada tarihi bir çağrı yaptı.

Terör örgütünün elinden son anda kurtarılan kızdan tarihi çağrı
sevda, hakkari, terör örgütü,

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylemlerine devam eden annelerden Kars Kağızmanlı Binnaz Buz'un kızı Sevda Buz (15), dağa götürüldüğü esnada bulunduğu araçta yapılan arama ile kurtarıldı. İki gün önce kurtarılan Sevda Buz, annesi Binnaz ve babası Sacit Buz ile birlikte bugün çocuklarının bulunması için eylemlerine devam eden anneleri ziyaret etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Sevda Buz, evlat özlemi çeken annelerle teker teker kucaklaştı. Eylem yapan anneler çocuklarının fotoğraflarını Sevda Buz'a göstererek onları görüp görmediğini sordu. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sevda Buz, "20 gün oldu. İki gün önce polisin operasyonu ile kurtarıldım. Bir yerdeydik evi adresi bilmiyorum tanımadığım bir yerdi Yüksekova'daydık. 20 gün boyunca dağdaydık. Şu an çok mutluyum, sadece barış istiyorum, bu anneler ağlamasın artık. Yeter artık. Ben devletin de onların da artık ellerinden geleni yapıp artık bu anaların ağlamasını istemiyorum yeter bence ben sadece barış istiyorum"
"BAŞBAKANA, DEMİRTAŞ'A, ÖCALAN'A SESLENİYORUM BARIŞI GETİRİN"
Anne Binnaz Buz ise eylem yapan annelere seslenerek, "Eylemlerine devam ederseler inanıyorum ki onlar da benim yaşadığım bu duyguyu yaşayacaklar. Başbakanımıza bütün yetkililere sesleniyorum, barışı istiyoruz. Barışın Türkiye'ye huzur ve mutluluk getireceğine inanıyorum. Bu anneler artık ağlamasın, istiyorum ki benim yaşadığım bu sevinci buradaki annelerimizde yaşasın, inanıyorum da yaşayacaklar. Eylemlerine devam ederseler benim yaşadığım mutluluğu onlar da yaşayacaklar. Başbakana, Demirtaş'a sesleniyorum, Abdullah Öcalan'a sesleniyorum, barış huzur Türkiye'ye getirilmesini istiyorum. Dağdaki kardeşlerimizin barışı beklediğine de inanıyorum. Barış için büyük bir adım atarsalar bu annelerin yüzü gülecek inanıyorum" diye konuştu. Sevda Buz anne ve babası ile birlikte bir arabaya binerek memleketlerine döndü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...